Heeej ! Nisam nikako htela da te obeshrabrim!!! Jednu stvar ljudi ne shvataju. kad je pisanje tekstova u pitanju prirodan talenat NE POSTOJI.
Svi ljudi uce da pisu! Niko nije od svojih prvih pesama napravio revoluciju! Zapravo verujem da su ovakvi zakljuchci tipa ''ja nisam talentovan za pisanje'' samo opravdanja za neuspeh! Svako moze radom napraviti progres ako to dovoljno zeli!
Alfom ti je dao daleko bolje i preciznije savete i analize tvog teksta od mene.
Ja sam vise konstatovala nego sto sam ti dala konstruktivan savet,izvini

bila sam umorna tada.Sad kad citam svoj post izgledam sebi ko tipicni rumski pljuvac,hahah.
Resenje je,kao sto je rekao alfom,u sto cescem pisanju,obrati paznju i na stvari koje se pominju u ovom threadu,pogotovo deo PISITE SAMI SA SOBOM,znaci da se vracas na stare radove iako mislis da ne valjaju.
I bez obzira za koji zanr pises,TVOJ LICNI TRAG MORA OSTATI!!!Pisanje za druge je gluma!!!Unesi se u ulogu! Izgleda mi kao da ni tebi nije bliska atmosfera koju zelis da preneses u ovoj pesmi.I da si se zapravo od pocetka pisanja dvoumio o cemu zapravo zelis da pesma bude.Pogledaj i deo o logici (u threadu). Sve mora biti logicki povezano u jednu celinu.
Ni jedan deo ne sme izgledati umetnuto samo radi rime.
Savetujem ti da prvo razmisljas o tekstu jedno vreme,i onda pocinjes da stavljas motive na papir,iz kojih ces kasnije razvijati ideju.
Eto,izabrao si temu kafana.
Zapisi na papir pre pocetka pisanja sve sto te na kafanu asocira!
U pocetku ce ti padati na pamet direktnije i lakse asocijacije.
Tipa ciganin,pijanstvo,muzika,devojka koja igra.
Ako ove asocijacije ostavis u ovom obliku u tekstu - TO JE KLISE.
Jer su ovo pojmovi koji SVIMA PADAJU NA PAMET PRVI,ne samo tebi kao piscu!
Zato sad,ides na korak dva,iz tih pojmova (ciganin,flase,pijanstvo,muzika)
izvlacis dalje na sta te oni asociraju.
Kako sve mozes reci 'ciganin'? Kakav je to covek? Zasto je u kafani?? Zasto svira violinu?? Kako sve mozes opisati razbijanje flasa (staklo rasuto po podu?ili jos preciznije,sta se pilo?vino,pivo,viski? da li ljudi nazdravljaju? kako su raspolozeni?)
Postavljaj sebi pitanja,i informacije daj u opisima!
Devojka koja igra,kome igra,kako igra?Provokativno?Ili naivno,nesvesno svoje privlacnosti?kakva je ona i zasto je interesantna u celoj prici o kafani?
Ostavljaj tragove koji ukazuju na to da li je ovo specijalno slavlje,ili tradicija kafane svakog vikenda??zasto se slavi,koji je povod?
''Kafana je puna
ljudi'' kakvih ljudi?starih?mladih?umornih radnika?mladica?devojaka?
Ostavio si previse nedorecenog!
Znaci,pre pisanja razmisljaj o temi! Pesme se ne pisu tako sto sednes,napises prvu rimu,i onda razmisljas sta ces dalje! Moras odmah znati u kom pravcu ides,da bi negde stigao,zar ne? U suprotnom,samo ces lutati,kao i tvoji citaoci sa tobom.I na kraju nece imati pojma gde su dosli.
Nadam se da sam ovaj put malo vise pomogla!
Pozz