Quote:
Originally Posted by igorxp
1-2-3-1-2-1-2 me uvek asocira na početak pesme Makedonija od Dada Topića.
|
Mene na Jovano-leb i sol
Quote:
Originally Posted by psionic
A ako cemo cepidlaciti, taj ritam vuce korene iz turskih ritmova, jer oni su puni istih (9/8,7/8...) a i bili su ovde nekih 500 godina - pogotovo tamo dole, tako da su ostavili svoj pecat.
|
U turskoj sam imao srecu da mnogo slusam njihovu mjuzu uzivo.Normalno ima tu svega,na nesto sam otkidao a nesto nisam mogao da podnesem.Uglavnom neparne ritmove su toliko nadogradili da mi nista nije bilo jasno.Jednu sam pesmu odslusao celu i nisam uspeo da skapiram logiku sviranja kik-a i basa.A folklor djuska li djuska.Grci su takodje to doveli na mnogo visi nivo nego sto je kod nas, imaju ludorija nenormalnih a logicnih.svirao sam par puta sa jednim buzukustom iz grcke,skinuo sve kod kuce a opet se izpreznajao najstrasnije.Cesto neparne ritmove sviraju half time, na pr, 9/8
http://www.youtube.com/watch?v=hyUWMDy7FLg
Na isti nacin sviraju i 7/8.Ajd naterao sam sebe da brojim kao 18/16 i kao 14/16 ali figure...Bolela ma glava danima.Tako da, Igorxp kod nas je to jos uvek1231212 ako hoces da cujes sta sve moze da se uradi sa neparnim ritmovima juri da cujes sta se tamo svira
Neguju ljudi tradiciju, a ne ko mi...
Ajd da ne pocinjem