View Single Post
Old 02-11-2008, 01:32 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: danijelsh - 2 rock pesme

Quote:
Originally Posted by danijelsh View Post
e,ovako, prva wasting my life datira iz marta-aprila 2007, i snimana je u studiju srednje muzicke skole Kosta Manojlovic za zavrsni ispit trece godine. svi instrumenti su zivi, nema vst-a... za mix je koriscen nuendo uz softverske pluginove... ovo mi je prvi ozbiljniji rad, i prvo snimanje zivih bubnjeva.
Pa i da ti nije bilo prvo snimanje bubnja ne bi imao čega da se stidi?... Sad, ?to se tiče miksa, evo par primedbi lične prirode:

1. stalno osećam potrebu da dobo? bude jači, tj. da vi?e parira kicku. Verovatno bi bolje bilo da ka?em da kick treba da bude recimo <2dB ti?i, a dobo? <2dB jači.

2. kao da ona lead gitara u uvodu ima boju koja se čudno fazno sklopi sa onim gitarama sa strane, pa sve zajedno dobiju nekih 3-4 kHz koji malo zvi?de. Radi se o jaaako maloj nijansi, ali ceo rezultat (miks) je toliko dobar da se te nijanse jednostavno primete. Taj lead ni ne treba tumačiti kao pravi lead, nego sve tri gitare treba tumačiti kao jedan događaj. Kasnije u pesmi - super gitare. I pevanje - super, čak bi u refrenu moglo da bude i maaalkice ti?e. Odlično je otpevano i dobar je slog, pa uop?te ne bi bilo problema sa prisutno?ću glasa.

3. Mo?da je bas za nijansu ti?i nego ?to bi mogao da bude? Opet, to ima veze sa jačinom kicka... Dakle, ja bih kick i pevanje u refrenu malkice ti?e, a bas i dobo? malkice jače (sve to za po <2dB) i to ti je to Da, i oni ukrasi u strofama mogu slobodno da budu jači, mislim da ne bi smetali pevanju.

Jel' ovo neka obrada ili autorska pesma? Ako je obrada - kapiram za?to je pevano na engleskom, ako nije - onda je to jedina ozbiljna zamerka koju imam.

Quote:
Originally Posted by danijelsh View Post
druga pesma (zvuci grada) je autorska stvar mog benda fey rhi. bas i elektricne gitare su zive, bubnjevi su addictive drums, i korisceni su neki loopovi i tako nesto iz reasona, vise se ni ne secam, i to datira otprilike iz juna-jula 2007-e...
Tja sad, ?ta da ka?em? Ovo prosto ne mo?e da se poredi sa onim prethodnim. Wasting My Life zvuči kao "izdanje", a ovo zvuči kao demo. To se ne odnosi na samu svirku i pevanje, nego brate slatki - onakav bubanj ne sme da postoji.

?ta me briga da li je Addictive ili Predictive ili Seductive, bruka Snimite bre bubanj, po?to ova zbirka kanti prekrivenih krpama nikada neće zvučati kao ?ivi set, a to ste hteli (i uostalom pesma to i zahteva). Bolje ?ivi bubanj snimljen bezobrazno na probi sa dva Shure mikrofona nego ovo.

Ovo bi trebalo da bude galama, a čuje se ne?to ?to zapravo markira galamu. Kao: "Kada budemo stvarno snimali ovde će da bude velika gungula". Na ovakav bubanj ni onaj lik koji repuje nema na ?ta da repuje, nego i on markira repovanje, a nije da čovek nema ritma i nije da ne izgleda kao da bi mogao sve to i energičnije da donese.

Onim prvim snimkom si dokazao da ti je jasno o čemu se radi, sad samo sve to preseli na sve ostale snimke. I poka?i svima da čak i ovakvo srpsko ?kolstvo ima smisla za ljude koji imaju smisla

Pun pozdrav,

Vasa