Thread: Waldorf Blofeld
View Single Post
Old 01-11-2008, 02:15 AM   #195
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

ok jasno, ima fiksnu midi cc mapu, kao i XT i ostalo. i to mi igra, obzirom da se svi kontroleri mogu editirati. anyway, glavno mi je da mogu dohvatiti filter, reso, filter env intensity, wave i filter envelope, fm, wavetable i wave number.. s tiem se vec moze napraviti cuda, u trasnformaciji zvuka.. nevjerojatno efektno uzivo... stalno koristim XT za takve stvari..

inace, ovo sa hvatanjem sysexa u sekvencer bi igralo samo ako koristis DAW uz njega ili neki sekvencer. mene zanima iskljucivo live editing, prstima. tu dakle to otpada, osim ako se koristi kontroler kao npr. Remote ili Remote SL, koji mogu odasiljati i sysex stringove.

vezano uz to, sad sam shvatio da mali Korg nema klasicni MIDI uopce. samo mini USB. znaci nista od toga.. uzivo. samo preko kompa.. osim ako mozes spojit njegov USB direktno u Blofeldov USB.. ali to mi ne zvuci bas moguce.. netko mora biti usb host u toj prici..

PS Hrast, imas li i ti problem sa filterom na jednom voiceu, na svojoj novoj andromedi, kao sto ima Don.. ?

clusterchord is offline   Reply With Quote