View Single Post
Old 31-10-2008, 09:28 AM   #10
akordeonista
Senior Member

Default Re: Drugari dajte savet ako znate...

Quote:
Originally Posted by Gulanfer View Post
ako sam te dobro razumeo , ti hoces da pevas a da midi keyboardom dajes akorde koji ce od tvog glasa praviti pratece vokale u tom akordu ? ako je to sto hoces, to mozes sa hardware-om tipa TC helicon quintet ( kao najjeftiniju varijantu pomenute firme ) . Doduse , mislim da se vise ne proizvodi ali ga mozda mozes naci polovnog negde...

http://www.tc-helicon.com/Quintet

izvinjavam se unapred ako ovo nije odgovor na tvoje pitanje...

Lepo ti je covek pomenuo, uzmes neki od TC-jevih sprava (Voice Live i sl.) koje su namenjene upravo ovome i iz kompa (ili nekog modula sa kojeg vuces boje - saxofone ili sta vec) ides direktno u tu spravu a iz nje u miksetu!
Samo mi nije najjasnije kako bi da zadas akorde?! To moze ako recimo klavijaturista putem midi kabla bude ukljucen u tu spravu i onda on svira akorde a ti sviras akusticni klarinet i on na razglas izlazi viseglasno.

Druga opcija je da u kompu imas dva midi prikljucka ili da ti jedan midi kontroler (klavijatura ili taj duvacki) ide na USB. Plus bi morao da instaliras neke "virtuelne midi kablove" tipa MidiYoke. Pretpostavljam da bi koristio VST instrumente ili semplere. U tom instrumentu koji bi koristio izaberes kao midi ulaz port na kom ti je Wind kontroler a kao izlaz jedan od MidiYoke portova (ima ih 8). U programima Antares Harmony ili Deca Buddy za akorde izaberes, ako postoji takva opcija, midi port na kom se nalazi klavijatura a kao ulaz izaberes onaj port na kom se nalazi VST instrument sa kog zelis da guras boje.
Nisam nikad radio ovo ali pretpostavljam da bi trebalo da funkcionise!
akordeonista is offline   Reply With Quote