View Single Post
Old 30-10-2008, 02:52 PM   #7
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Default Re: Drugari dajte savet ako znate...

E pa ne moze tc, on razvija audio harmoniju, meni treba sprava ili softver koji ce od MIDI ulaza, jedan glas, da pravi takodje MIDI, u vise glasova prema zadatoj informaciji o tonalitetu...

Jbg, ovo je ideja:
Ja u svom bendu sviram duvace (saxovi i klarinet). E sad, pored svih duvaljki imam i wind midi controller YAMAHA WX5, koji je po svojoj prirodi monofoni instrument. Ovo gore mi treba da uz pomoc WX5 melodiju koju sviram razvucem u celu duvacku sekciju, a za to je potrebna MIDI harmonizacija. Nedostatak BIAB je taj sto je opcija realtime midi harmony (koja je inace fenomenalno resena i poseduje svaki voicing koji mogu da zamislim) po defaultu predvidjena za koriscenje sa klavijature, pa ima split point i slicne opcije koje meni kao duvacu ne odgovaraju. Setup sa BIAB bi podrazumevao da imam 2 midi ulaza na 2 razlicita kanala (a nisam siguran da BIAB to dozvoljava), to onda povlaci da informaciju o akordu moram da pustim kroz npr midiox na transponovanje pa posle kroz midi merger da bi zajedno sa midi kanalom od melodije isla u BIAB i jos neke gluposti... Pa tek onda na red dolazi midi izlaz iz BIAB u neki vst, (a sta cemo ako zelim vise vst-ova ). Sve u svemu velika komplikacija sa neizvesnim krajem, stvarno bih to voleo malo jednostavnije da resim, ako moze

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote