View Single Post
Old 30-10-2008, 02:09 PM   #13
X-Dreamer
Stara Rumski Elita 2003.

X-Dreamer's Avatar

Default Re: Prelazak na Vistu 64 Home Premium SP1?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
@X-Dreamer...
Pa ako toliko volis OSX, ima varijanta da se na Intel PCu instalira...Hackintosh. Ne znam kako radi jer nisam probao, ali u principu se koristi isti NEMODIFIKOVANI disk za OSX uz neka predhodna zezanja da bi se privoleo instalaciji. Ne znam puno o ovome - mozda je neko drugi vec probao ?

@shigumicu
Ne znam da postoji neka opcija za smanjenje latencije u visti - to je pre optimizacija celog sistema. Ima ovde na forumu negde (npr, ja sam postovao nesto tipa 'optimizacija DAWa pod Vistom'), a ima i na M-Audio sajtu sta tacno pogasiti od servisa (najvise insistiraju da se power saving namesti sa balanced na aggresive) Slazem se da je rad u visti komforniji, zato je i koristim za sve sem za DAW, imam dual boot.

A to da oba sistema budu na istom HDDu - nece bas ici... Vista prepoznaje da joj je na putu druga instalacija Windowsa i to lepo preimenuje u Windows.old. Dakle ili 2 particije ili 2 HDDa. Dalje, sto se tice dual boota, prvo XP pa zatim Vista, a ako to ne pomogne, moze se u biosu, kao primarni postaviti HDD sa Vistom - kad se zeli vista, i HDD sa XPom - kad se zeli podici XP. Ponasace se kao da imate 2 masine. Jos jedna napomena: Ako ukljucite AHCI opciju za SATA HDD u biosu, narocito POSLE instaliranog XPa koji je bio instaliran dok je bio odabran neki drugi SATA mod, moze se desiti da puca.

Ma to da na PC tjeram Mac mi je u fazonu ( puno baba kilava deca, ili, ne obra se bostan dok sljive ne popadaju ) pusti mujo psa i ne diraj nista u raketi. Meni u principu treba sistem koji ce da sljaka pristojno. Kao sto vidim iz prilozenog, cini mi se da Vista jos nije podobna za DAW. Meni je u principu XP dobar OS. Nego rekoh hajde da se iskoristi taj pentium cpu 64bit. Mada, sto se mene tice, ja bih najvise volio kad bih imao 2 OS-a? Samo meni to nije poslo za rukom? Na 2 nova harda sam instalirao Vistu i to radi jako fino sve dok mi je hard na kojem je XP iskljucen. Pri boot-u u biosu se jako muci koji OS ce da krene kad su mi sva 4 HD ukljucena.