Thread: Valja l' ova?
View Single Post
Old 30-10-2008, 10:56 AM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Valja l' ova?

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ja bi mu stavio neku distorziju (na glas ) i onda bi sve imalo vise smisla...
Tako je - treba da zvuči k'o neki ludi ulični prorok sa megafonom. Tako bi i tekst (koji vaistinu jeste malo, hm... linearan) dobio smisao. Va?nije je da se istakne bes i nasekiranost, nego da se razume svaka reč.

Quote:
Na bubnju (ritam) smara ono sto noga stalno ide du du du du, svaki cas...
I to je potpuno tačno. Fraza (pattern) na bubnju traje jedan jedini takt, pa nije ni čudo ?to brzo počne da smara. Zapravo u svakom taktu groove kreće ispočetka. Mo?da je to bila ideja, al' ne radi posao.

Ali ono ?to je zaista dobro je ona "gnjava?a" u pozadini koja zvuči kao neki digitalni diđiridu. To je super. I da, meni je i gitara skroz OK. ?ta me briga iz kog je veka ako dobro le?i.

Quote:
Aranzman (struktura pesme) je los...malo smara. Slusaj malo dance da vidis kako treba napraviti da nije dosadno...
E sad, nisam siguran da je autor hteo da to bude ba? "dance". Mislim, ako je hteo onda je proma?io temu. Pre bih rekao da je ideja ba? u tome da sve bude tako linearno. Mene stra?no asocira na ono ?to su nekada davno radili D.A.F. i lično bih i?ao u pravcu te vrste minimalizma i repetitivnosti. Opet to nikako ne znači da pesma ne treba da ima groove. Jedino ?to mi zaista smeta su oni već pominjani ?esnaestinski kickovi u svakoj četvrtoj četvrtini.

Pozdrav