Quote:
Originally Posted by lesha
da nije quested mozda?
|
Pa, nadje se po koji, dok ne stignu velike mrcine.
Quote:
Originally Posted by korenjak
@RM a ne pricas da imas i sub koji teshi questeda
|
Ja nisam pricao o basu, ali radi preciznije informacije, imao sam Dynaudio BX30 sub uz BM6a monitore, i kad su stigli Adam A7, prikljucio sam sub na Adame, i tek tada su imali nivo basa kao BM6tice bez suba (uz, naravno, malo vise najnizih frekvencija), uz napomenu da su Adami bili novi - neusvirani, sto je eventualno uticalo na "nedostatak" basa, a i soba im nije isla na ruku.
Quote:
Originally Posted by Oggy
"Hi-Fi"?
|
Znacenje ovoga se znacajno promenilo tokom vremena. Nekad je to znacilo sto realniju reprodukciju originalnog zvuka, i dosta producenata je koristilo neke od Hi-Fi zvucnika (B&W, AR...), posto su smatrali da tadasnji studijski monitori zaostaju (u realnosti zvuka) u odnosu na dobre Hi-Fi kutije, i da su tadasnji studijski monitori, prakticno bili, prepakovani mali razglasi. Uostalom, i Yamahe NS10 su nastale kao Hi-Fi kutije, pa su tek kasnije prekrstene u studijske monitore.
Quote:
Originally Posted by lesha
fora je da sve bude sto pribliznije flat, zar ne?
|
Tako sam i ja mislio, ali ocigledno je danas tendencija da se monitori biraju prema rezultatima mixa, a ne prema tome da li zvuce realno, ili cak lepo.
Quote:
Originally Posted by HeatMan
... visoki i srednji na art tweeterima su mi neprirodni jednostavno...
|
Posle inicijalnog odusevljenja detaljima koji se cuju, mnogi danas imaju misljenje identicno tvom.
RM