View Single Post
Old 27-10-2008, 11:12 AM   #106
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu?

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Usput odslu?ah dijelove TV emisije na BN TV o začkoljici između Rajića (Ju?ni vetar production), jo? nekih autora - sa jedne strane, naspram DM SAT (Dragana Mirković SatTV & velika petorka Zvuk Ju?nog vetra), a ba? oko za?tite autorskih prava, SOKOJ-a, isplate (neisplate tantijema, itd. itd.
Mo?da se pokrene ne?to sa mrtve tačke makar tu kod vas, pa polako taj lahorak pređe rijeke, brda i dolove, te dođe i u dr?avu gdje ja ?ivim? (Pusti snovi ).
Ultra zabavno. Nisam gledao, ali je ekipa do jaja! Devedesetih godina je ta ?kvadra iz Ju?nog vetra bila čuvena po tome ?to je ceo svoj "autorski" opus bazirala na ma?njavanju tada?nje turske produkcije. Ode se u Stambol na Bosforu (ili Frankfurt na Majni, svejedno), pokupuje se sve tursko ?to je iza?lo u skorije vreme i udri, prepisuj, potpisuj, ?tancuj, rokaj Nikada nisam bio blizak tim krugovima, prepričavam ono ?to su mi ispričali snimatelji koji su im pak bili bliski.

I ?ta sad - ta ista ekipa hoće da naplati pesme koje je poma?njavala po kom?iluku

To je isto kao kada je Mi?ko Ranđelović (vlasnik jednog od najvećih lanaca piratskih video klubova u Beogradu) osnovao komisiju za borbu protiv video piraterije. Mega!

Evo jedne male ilustracije. Link vodi na pesmu koju je snimio izvesni Kelt iz Bretanje (Francuska) uz pratnju rumunskih muzikanata. Mo?da neko prepozna deo pesme koju je 90-ih pevala ba? Dragana M... Verobvatno Kelt to nije maznuo od nje, nego su svi koristili isti izvor.

http://www.sendspace.com/file/k4e8st