Evo mene opet, izvinite sto se nisam javljao od kad su stigli delovi. Malo slobodnog vremena koje sam imao sam potrosio na pravljenje x0x-a. Sve je OK osim cipa koji sam programirao ali nije nesto OK. Ovih dana mi stize testiran primerak. Svi ostali testovi su prosli pozitivno, a sastavljanje i testiranje sam radio prema uputstvima sa ladyada sajta. Nakon svih muka i lose srece koja je pratila ovaj projekat od pocetka, sklapanje dodje kao melem na ranu i stvarno nije tesko ako se pazljivo cita i sledi uputstvo.
Sinoc sam sortirao i spakovao delove za slanje ali nisam jos uradio preracunavanje troskova. Pre nego se bacim na to molio bih da se izjasni ko je zainteresovan za bullet kapice za potove. Cena kompleta za x0xb0x iznosi 500 din. Malo je skuplje nego sto sam ocekivao, ali opet jeftinije od 1EUR koliko kostaju direktno kod Sifama.
Kapice su soft touch (gumirane) kao na slici samo sa svetlo sivim pointerom.
Sto se tice spiska delova, sleduje vam sortiranje ovoga sto vam stigne od mene. Azurnu listu delova nemam na jednom mestu, mogu samo da vam posaljem excel listu da bi vam bilo lakse da obelezavate delove koje imate odnosno kako ih nabavljate. Sto se tice mikrokontrolera, jos moram da vidim sta nam je ciniti. Kao sto sam vec rekao, nabavio sam programator od ladyada, ali nesto izgleda nije u redu sa fuse-ovima. Ranije nisam radio sa AVR mikrokontrolerima vec samo sa PIC-ovima pa mi je ovo malo novo ali problem nije nepremostiv. Kako god bilo, ladyada salje u Srbiju i isprogramiran mikrokontroler se moze naruciti kod njih. Savetujem vam da ne narucujete nista bar za sad, procice jos vremena dok ne nabavite ostatak delova i dok vam ne zatreba, a dotle cu ja vec videti gde je problem.