Quote:
Originally Posted by Arthur
Meni je ranije na starim mašinama realtime jedva vukao sa hardova dovoljan broj kanala, i to sa prekidima. Onda sam morao da exportujem (ceo jebeni album) non-realtime, i radio je duže nego realtime, i sve je bilo ok, bez pucketanja i prekida.
|
Ovo se meni događalo prije na istom compu koji imam i sada i sa istom 1212m kada bih vukao čak samo jedan track. Po savjetu puRe-a, vozio sam i real time, ali ništa nije pomoglo.
Otkako sam postavio novi, od suvišnih servisa i džidža-midža očišćen XP (navodno podešen za media rad), i nove emu drivere 2.1., sve je O.K. Exportujem non-real time i često mnuFile->Export->Export Selected Tracks, dakle, jednu po jednu komplet iz mixa u arhivu, bez ikakvih problema. Isto je i kada izvozim mix i vozim po 30-tak i više trackova. Upoređivao sam i dužine radi ev. skraćenja, ali sve je O.K.
Ima još jedna caka kada se dešava pucketanje, a to je nepodešenost onog što sam naveo u temi o podešavanja XP2, kada je riječ da se sistem natjera da max. koristi RAM a ne virtuelnu memoriju. Ako se ima malo RAM-a i ovaj detalj nije podešen u registriju pa sistem intenzivno koristi virtualnu memoriju, onda slabiji računar zapinje ; najčešće kod real time-a.