Thread: Oberheim OB3
View Single Post
Old 22-10-2008, 06:34 AM   #4
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Oberheim OB3

imao sam pravi hammond, probao mnoge klonove ko XB ili XK, ali NI B4 mi je apsolutno groblje. ovako kuci na suho jos na trenutak zavara, ali u kontekstu drugih insturmenata pojedu ga..pogotovo live. a njegova leslie simulacija je

moj savjet , uzmi bilo koji od starijih jeftinih hammond klonova, bilo digitalnih ko nord/xb-2/ob3 itd, bilo starih analog orgulja koje su bile imitacije, recimo original Korg CX-3 (stari ne ovaj digitalni), negdje je iz kraja 70tih..

i nabij na njega PRAVI leslie. to UBIJA. eventualno neku pedalu sa cijevi izmedju ako nema vec na sebi nesto, da ga malo sprzi, al ne previse. to je puno bolja i uvjerljivija kombinacija nego da imas i najbolji, najnoviji clone kao XK-3 i guras ga u umjetni digitalni leslie (bljuv).

slijedeca opcija ispod leslija je analogna siumlacija kao recimo Dynacord CLS-222. ali nista nije ko prava kutija... zaboravi to..

mono izlaz je nebitan u ovom kontekstu...suhe orguje su uvijek mono.. ali stavis dva mikrofona na leslie i vozi... a ako koristis nesto kao CLS-222 (ili hughes n kjetnerr rotosphere) on ti radi "stereo" i ima stereo izlaze.

clusterchord is offline   Reply With Quote