Thread: ?ta je spam?
View Single Post
Old 21-10-2008, 03:10 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default ?ta je spam?

Naime, već nekoliko dana me muči ova dilema.

Predlažem administratoru da u Statut ubaci definiciju spama.

Nekoliko puta sam pročitao Statut (pravila ponašanja) i nisam uspeo da nađem čak ni navedeni izraz, a kamoli definiciju. Opet, koliko sam uspeo da primetim mnogi korisnici su banovani upravo zbog "konstantnog spama". Pa bi bilo lepo da to neko objasni onako natenane. Valjda bi bilo manje spamovanja.

Nadalje, u jednoj skorašnjoj temi administrator je napisao:

Tema je na samoj granici "legalnosti" da tako kazem, prema tome imaj razumjevanja za reakcije pojedinih (koji te ne znaju). Posto te administracija, moderacija i ostali znaju kao super lika, samo zbog toga cemo ovaj put dozvoliti da se tema nastavi, kako bi se mozda jos ko sjetio kakve ideje i pomogao ti...Nakon toga cemo obrisati temu!

Zašto bi tema bila obrisana ako već može da posluži nekim drugim korisnicima (to je valjda smisao foruma)?

Da ne bude zabune: ovo što sam pitao nije "raspravljanje sa administratorima...", nego najobičnije pitanje. Kako mi se čini - u okviru Statuta...

Nemam ništa protiv toga da budem banovan (privremeno, zauvek, kako god). Na ovaj forum sam se ionako učlanio da bih ponekad (u okviru svog poznavanja materije) pomogao ljudima sa manjkom iskustva da reše svoje akutne (ili hronične) probleme. Meandri u izlaganju su prirodni, ali dokle god se ikako naslanjaju na osnovnu temu - dobrodošli su. U filozofskoj praksi se nazivaju debatom, u forumskoj praksi se zovu pametovanje.

Ono što me zanima je gde je tačka u kojoj "pametovanje" postaje "spametovanje"?

Pozdrav,

Vasa