Quote:
Originally Posted by balthazaar
Uz dušnjo poštovanje...ja mislim da to uopšte nije tačno...groove ide onako kako se programira i na "jabuci" i bilo čemu...i to je sva filozofija...stvarno ,izvini, ali ta priča nema veze sa realnošću....
|
Neverovatno je na koliko nerazumevanje nailazim ovde na forumu, narocito od nekih "mladih i gnevnih" clanova. Jos jednom MOLIM da pazljivo procitate sta sam napisao ako zelite, pa onda odgovarajte. Ponavljam: isprogramira se, recimo na P.C.-u, makar i najboljem, obican, cist 16-ki groove, na primer kick, snare, hi-hat, shaker, congas, muted triangle, neki bass, sinti ili obican, i malo bongosa. napravi se fraza od recimo 4 takta. ISTI fajl se prebaci na bilo koji MPC, PONOVO se kvantizuje, za svaki slucaj, isto 16-ki. pos ISTIM uslovima se slusa, ponavljam, mislim iskljucivo na MIDI, sa externim izvorima zvuka. Ko ne cuje drasticnu razliku u korist MPC-a, izgleda da ima ozbiljan problem...Jos jednom, Ja licno NEMAM nikakav MPC, imam skromnu "jabuku" G5 sa EMAGIC MIDI interfejsom UNITOR 8 mk II, za koji mnogi kazu da ima najbolji MIDI tajming na planeti, pa kada smo poredili, videli smo da i tu postoji razlika u groove-u, doduse ne tako drasticna kao kod "apotekara", ali postoji.
P.S. usudjujem se da tvrdim da i na samom P.C. postoji razlika u "tajmingu" kada se poiskljucuju sve nepotrebne funkcije, pa cak i sat u donjem desnom uglu (disable) Opet ponavljam, nije "flame war" i ne hvalim "jabuku" nego MPC, koji NEMAM, a osnovni problem u losem timingu kod apotekara je sam operativni sistem (windows, vista) a ne sam P.C. hardware, aman ljudi probajte da razumete sta sam hteo da kazem, a ako ne verujete, nadjite nekoga ko ima MPC, pa se uverite licno, onako kako sam napisao gore. Nemojte da me pravite budalom, sam sam sebe dovoljno pravio druzeci se sa raznim "profesionalcima" u muzickom biznisu. Sto se iPODa tice, samo nepazljivo rukovanje moze biti uzrok nepravilnostima u radu. Licno sam svoj iPOD poklonio, posto me format mp3 nervira, ali obracam paznju, da u programu iTUNES treba OBAVEZNO iskljuciti sinkovanje sa iPOD-om, i to ce drasticno da smanjivecinu problema. Kao sto kaze Da Bear, znam ljude koji ga imaju godinama (i flash, i Hard disk modele) i NIKO nije imao probleme, za koje ne tvrdim da uopste ne postoje, ali sto kaze A.C. Clarke, dok ne dodju pravi vanzemaljci, nece postojati savrsene masine...
Sve najbolje svima, srecan rad!!!