View Single Post
Old 17-10-2008, 04:31 PM   #95
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: ***low End Theory***

Quote:
Originally Posted by Max View Post
A tehnika koja im je bila na raspolaganju u trenutku je bila najsavremenija u tom trenutku ....
Pa, neće biti da je ba? tako bilo (al' sla?em vremena, k'o na Pinku ).

Koliko znam Beach Boys su na albumu Pet Sounds (objavljen u aprilu 1966.) koristili osmokanalni magnetofon. Bitlsi su počeli snimanja za Sgt. Peppers' LHCB u jesen iste godine. Nije da treba preterano verovati Wikipediji, ali ovo su istorijski podaci:

http://en.wikipedia.org/wiki/History...rack_recording

Ma, ono ?to je taj bend učinilo velikim i revolucionarnim je odsustvo (ili tek neznatno prisustvo) predrasuda. Ima i ona priča kako su tehnolozi iz AR studija karali G. Emmericka (snimatelja) zato ?to je povezao mikrofon sa Lesli pojačalom, po?to "nije prilagodio impedanse".

To ?to ka?e? da su uradili mnoge stvari PRVI takođe nije ba? sasvim tačno. Razni avangardni kompozitori (?efer, ?tokhauzen, Kejd?, ai razni mnogo pre njih) su koristili razne tehnike snimanja i manipulacije zvukom koje su Bitlsi (dodu?e PRVI) preneli u pop muziku. Jb? predrasude.

Evo, dva dana sam dokon (zavr?io neku gomilu posla, a i smara me vreme napolju), pa sam se preterano raspisao. Ne zameri na ovom insistiranju na "sitnim crevima".

Pozdrav,

Vasa