View Single Post
Old 16-10-2008, 06:25 PM   #9
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: tuga braco mpc 2500

Eh sad... Sta si ochekivao od sprave..,. Nisam uzivo chuo nit video niti jednog MPC-a, i ne mogu sad da tvrdim bilo sta... Imam AKAI S-3200 XL... Ne zelim nikakve hvalospeve da bacam ovde, ko ga je chuo zna o chemu se radi... Ima on svoje mane-tj. nema usb i prebacivanje semplova u njega (ako ne "semplujes" u pravom smislu rechi) je zbilja "pein in di es"... Treba ti skazi kontroler, jos par kablova koje nemas di da kupis itd...
Ali, zvuk koji baca je E sad, dzaba ti ti i Akai i Roland sempler ako ga snimas i slusas kroz SB live, Presonus, M-audio, Emu, i slichna jeftina sranja... Bolje ti je onda Kontakt i vozi. Akai je sprava koja je nastala kad je "bog hodao po zemlji"... Vrhunski konverteteri, u zivotu nisam tako nesto ni u jednoj spravi chuo, alhemija zvuka I drugachije se nekada radilo, ishlo sve na traku, i govno da usnimish dobijalo je muda...
Danas je velika konfuzija nastala u celoj ovoj prichi.. Sramotno jeftine komponente ugradjene u sve dostupno obichnim smrtnicima. Sve ti je dostupno, za male pare imash sve. Zvuchnici, kartice, krekovan soft, sharene reklame, pa onda prochitash da je novi Prodigy ceo uradjen u Reasonu Jeste on nakucan u Risonu, ali nije bilo "export song as audio file" (sto je zbilja napisano za idiote i to me nervira), vec je smiksano kao i pre 30 godina... E tako ti danas uzmesh AKAI MPC i skenjash se... Koliko sam ja skapirao fora kod MPC-a je unapredjen soft i hard (mislim na usb i chitanje wava), kao i chop-chop funkcija (koju i Kontakt ima i to do jaja odradjenu), i navodno AKAI trademark zvuk i konverteri (u sta lichno sumnjam, jer su svi promenili politiku i prodaju muda za bubrege)...Ponavljam, nisam chuo nove MPC, znam da je MPC 60 pravi AKAi, al sumnjam da su ovi novi isti kao i oni od nekada...
Poetna-uzmimo se pameti-nek se pravi muzika, ideja, malo poznavanja sound dizajna, koji zvuk sa chime moze da legne... Kad chujes dobru pesmu, kvalitet zvuka ni ne registrujesh.
Nisi se zajebao s kupovinom MPC-a, to sigurno, vec se malo preispitaj sta i kako znas i ochekujesh, ne postoji magichni box koji ti daje ono sve sto ti fali...
silicon science is offline   Reply With Quote