Sale je car da zakomplikuje stvari...

Vec je dosta njih reklo ono kako jeste, da je potrebno znanje, obrazovanje, iskustvo, pedagoski pristup, organizacione sposobnosti i dobar analiticki pristup da bi na najbolji moguci nacin mogao da "pridjes" izvodjacu. Ne postoji univerzalan recept, pa tako svaki put ispocetka moras da trazis "formulu".
Sto se tice onoga sto je Iva rekla o nacinu komuniciranja, istina je upravo suprotna. Vecina pevaca NEMA POJMA niti o teoriji muzike, niti o terminologiji vokalne tehnike i najlakse se pronalazi u tim frazama koje si pomenula kao los primer komunikacije. Desavalo mi se "n" puta da sam poceo da pricam "strucno" (pri tom ne mislim na bas "jako" strucno, vec elementarno... Tonovi, intervali, falseti, fraza, dinamika, izraz...), pa su me gledali kao "tele u sarena vrata" i onda kazes "daj mu ga malo" ili " stisni ga" i takve nebuloze i svima se momentalno vraca osmeh na lice i samopouzdanje u ocima...
Ali da vratimo temu na pravi put.
Ako ste i imali kakav problem, on sada postaje smesan i beznacajan. Resenje vam je tu, nadomak nosa:
http://www.rumski.com/forum/showthre...953#post220953