Quote:
Originally Posted by SumAnuT
Evo ti dva zvuka: zvuk1 zvuk2.
Nisam pravio svoje, ovo sam iskopao sa nekog sample cd-a.
Poprilicno su dobro odradjeni pa ne znam ni sta bi mogao da dodas, ako neko ima neke suve sintove neka nakaci neki delic necega ...
|
Prvi zvuk sam skinuo, drugi nešto neće, probaću kasnije.
Znaš kako: ovaj zvuk je vrlo dobar i ,,završen'' u stereu. I vidi sad ovu stvar: da bi taj zvuk bio dobro raspoređen i dobro se čuo, upotrebljen je, recimo, čorus, ili kratki deleji, podešen je stereo (panorama). I sada kada bi taj zvuk naknadno koristio u nekakvu obradu, što bi ja radio, prvo bi trebao da sav taj zvuk sabijem u jednu ,,mono'' tačku da bi ponovo radio to što je već odrađeno (lično bi pravio čorus, kratke deleje i panoramu). Pa se postavlja pitanje: zar nije bolje da nabavim sopstveni ,,suv'' (=ogoljen) zvuk i na njemu eksperimentišem?
Zato bi voleo da mi pošalješ neki tvoj najprostiji zvuk, ali opet, koji ti se sviđa i hteo bi da ga usavršiš, kao recimo ovaj što se čuje; a možda i mnogo bolje.
ps Skinuo sam drugi zvuk; takođe ista stvar u pitanju. Zvuk ima svoj delej, odbija se, ima neku punoću, svoju punoću; grehota bi bilo da od njega mutiram nešto svoje. Zato, daj nešto suvo da oživljavamo.