15-10-2008, 05:02 PM
|
|
Pro Member
|
Re: Imam jedan problem
Quote:
Originally Posted by kejkz
Baš sam primetio da se ljudi, posebno oni koji rade elektronsku muziku, preterano pale na "zvuk", odnosno ono što oni zovu "produkcija". Jebl'a vas produkcija, kad moram da lajem, radite bre muziku, a neka vam zvuk sredi neko ko to zna i ima bolje uslove od vas, ne morate sve sami, i ne mora sve odmah. Kada čujem da neko pokušava (a u 99,9% slučajeva su to samo pokušaji) da radi "mastering" u svojoj sobi, na nekoj krš mini liniji i u prostoru neadekvatnom za slušanje, na gamerskim DA konvertorima, i sa promilom iskustva, stresem se na samu pomisao šta na kraju može ispasti. E još kada čujem da neko radi sve to na slušalicama, znam da tu nema šanse da se šta izvuče. Napravite dobru pesmu, pa ćete već skupiti lovu za ljudski studio i još bolje nekog inženjera koji će vam to uraditi kako valja i dolikuje, odnosno izvući šta se izvući može.
Ajd dosta sam kenjao, idem da spavam, dužnos' zove.
|
To je i moja boljka, ali kako da odvratim paznju od produkcije, kada u elektronici ti sam stvaras sintezom veliku vecinu zvukova? Od samog dizajna zvuka zavisi dal ce da vozi il nece da vozi, dzaba dobra melodija ako je zvuk glup, a zvuk nece da ti napravi producent i tako se ja vrtim u krug ... skoro sam i odustao od muzike zbog toga
Izvinte sto uozbiljavam temu
|
|
|