View Single Post
Old 15-10-2008, 02:46 PM   #81
Max
Pro Member

Default Re: ***low End Theory***

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
ali ako na samom pocetku imamo "iskrivljenu" sliku onoga sto nam iz studija dolazi, dosta je teze "ispraviti" je nego poceti od maksimalno realne, pa kreativnom obradom snimka dobiti personalitet, izuzev naravno ako se radi o tacno zeljenom efektu, naprimer tom i tom pevacu, iskustveno "lezi" U 47 mikrofon, a nekom drugom, naprimer RODE classic II, a trecem, sviracu violine, ili frule, ili akusticne gitare, recimo iz iskustva znamo, dobro lezi Neumann KM 184, ili B&K 4002, ili vec...
Pa taman htedoh da te " ispravim " ali si vec to sam uradio ..... naravno da imas pravo na misljenje i stav , sto tvoja karijera i opravdava , ali samo cu reci da sam sebe limitiras u procesu usnimavanja .....

Po meni , snimanje jednim ( linearnim ) mikrofonom cini proces snimanja dosadnim .... pa i sam znas da npr sax odlicno moze da se usnimi sa 441 a chelo sa rodom , a violina sa Neumann km ili Shoepsom a kick sa ne znam vec cime ..... tako da ne bi u startu valjalo da se sve snima jednim , najlinearnijim mikrofonom .....

A sa druge strane , na sta bi licio D'Angelo ( i slicna zgadija ) da se snimaju linearnim micovima ???

Ponovicu .... ne negiram tvoj stav i apsolutno mislim da svako treba da radi kako zeli , ali jednostavno mislim da u lancu " igracaka " izbacujes jednu veoma bitnu , koja je na samom pocetku procesa kreacije ......

S' trece strane , ja sam tako snimao pre 4 -5 godina a onda sam shvatio da to vise ne zelim ..... sad sa nekim ( mojim ) spravama imam dosta iskustva i snimam odmah sa kompresijom ( ne finalnom ) i malo popravljam sa eq om ...... ( naravno , ne preporucujem pocetnicima ili onima koji sprave ne poznaju ) i odmah hvatam onaj karakter koji zelim ..... tako se ne rasplinjujem u mixu , vec jako pratim ideju vodilju do kraja ........

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote