View Single Post
Old 15-10-2008, 07:45 AM   #3
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Default Re: shta radite kada.. Moan zone :)

Generalno je problem kod nas sto svi sve rade.Muzicari hoce da budu pevaci, pevaci hoce da budu producenti, slucajni prolaznici koji se nadju u studiju daju savete za aranzman.Uzas.Ja se trudim (i voleo bi kad bi uspeo) da radim na sledeci nacin-ako se dogovorimo da ja radim aranzman prihvaticu sugestije, sve cemo se lepo dogovoriti ali poslednja je moja.Kad se snima vokal-postavim pitanje ko ce da producira vokal.Ako dovedu nekog ja se u to apsolutno ne mesam.Mislim da jedan covek mora da radi jedan posao.Kad radim mix(cak sam i moje iz benda zamolio da izadju iz studija)trudim se da budem sam.
Problem je takodje sto 99% njih covek mora da ubedi kako ja zna mnogo(vise nego sto zna). Ja jos ne mogu da naplatim 2k, iza mene ne stoji ime zato moram da ih ubedjujem kako sam muzicki mag, jer kad god sam pricao na istom nivou sa klijentima-dusu su mi pojeli.(vecina, ne svi naravno).Tacku sam stavio kad mi je dosao covek sa tekstom i kompozicijom kao ja da uradim arr kako osetim pesmu.Ja lepo pitao kako cemo, bilo kakvu smernicu, fazon, bilo sta covek mi rece da nema pojma, da ja uradim to kako ja mislim da treba.Ja uradim jedan ceo arr-ne svidja mu se, postavim drugi, treci cetvrti.I onda sam mu rekao da idem na more mesec dana i dao mu broj drugara(koji me je psovao najstrasnije i samo cekam da mi vrati lopticu)