View Single Post
Old 15-10-2008, 01:35 AM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default shta radite kada.. Moan zone :)

..vam dodje neki bend/lik/riba sa potpuno nerazvijenom pesmom i kaze vam: hocu da mi smixash ovo i da je doradish u tvom stilu, al nemoj puno da odlutash..?

par puta sam dobio neke glupe mozgoispirajuce melodije.. koje treba da doradim bla bla.. i da dodam taj neki svoj zvuk..

i shta god da uradim, "odlutao si previshe.."

shto? jel loshe shta?

"dobro je al si ga razvodnjio.."

definishi razvodnjio..

"pa nije to ono shto sam/smo hteo/hteli"

pa shta ste hteli?

"pa da napunish aranzman i da zvuchi bolje"

pa zvuchi bolje, jbg ono je bilo bzvz shto ste mi doneli/odsvirali..

"da al ti ga ubi.."

kako?

"pa ne znam.."

bla bla.. pricha se vrti u krug i uvek ostane neko nedorechen.. i ja sa deficitom informacija.. i shta onda da radim koj moj?

ok kapiram, posao producenta je parcijalno i posao prevodioca.. al shta ja mogu da prevedem kad ni sami ne znaju shta hoce?

predpostavljam da ako bi bio veliko khm i naplacivao 2k eura po aranzmanu, da mi niko nishta ne bi rekao..

ok, ne mogu reci da uvek dam svoj maksimum.. al u tih par sluchaja stvarno dam, jer bih pukao da nisam razvio melodiju i promenio je u delovima potpuno..

isto tako sam imao problema sa hmm poznatijim izvodjachima (necu da navodim koji su).. tipa: aj ubaci neke padove tu..

ja izvrtim nekoliko synthova koji legnu skroz.. i oni kao, ma jok.. daj neki tepih..

bla bla..

na kraju se zavrshi na violinama/orkestru i na tome da pad iliti tepih znachi "da bude tiho".. jer ja ubacim legato melodiju.. oni bi brze.. uradim brze.. oni bi josh brze..

e sad stishaj, pa eto to ti je pad..

shta radite kad vam neko radi ovakve strashne stvari?
HeatMan is offline   Reply With Quote