Originally Posted by Estbam
Хоћу, свакако. То је и ред да урадим.
Не знам шта више да фалософирам, али ајде да кажем укратко, па ко хоће нека чита. У вези ефеката којe сам с?м програмирао, односи се само на сопствену панораму. Ако разумете. Нисам дао да ми ни један плугин ефекат креира било какав чорус и томе слично, нити било какав делеј, већ сам с?м правио „амбијент“, панораму и простор за сваки звук по мојој жељи, што је уродило плодом јер сам могао за целокупну хармонију да уклапам све у нејбољем положају, најбољем складу.
Оно око чега сам се највише мучио у току изучавања, слушања дугогодишњег, било је то што сам увек знао да у позадини постоји одјек и дешавање које има везе са главним звуковима. Наиме, после много труда и времена, провалио сам да често најбољи звукови садрже програмирану панораму, те да тај звук који се феноменално чује, заправо има некакве фине одјеке, у разним странама стереа, као у некаквом живом простору. То је мене фасцинирало када сам увидео да се сваки, и било који електро звук, може оживети и некаквој својој амбијентали, свом виртуалном свету. Сада наравно можете рећи да постоје ефектри који одмах праве ту ствар. Али, оно што човек може сам да програмира, не постоји такав плугин који може да поднесе, или да пружи таву могућност. Заправо постоји један посебан велики програм који омогућава то програмирање, који се повезује на Кубасе Ревајром. Дакле, програмирање ефеката за стерео панораму, и многи чега другог, заправо је програм посебан, који је повезан са Кубасеом. И хтео сам рећи, да ниједан ефекат, плугин, (односно ни са једним ефектима у креирању нумере), не можете постићи жељену прецизност и владање у инжењерингу, те песме готово увек звуче натрпане звуковима без потпуне јасноће и прецизности.
То је оно што ја могу да ослушнем, и без чега не могу да живим, зато ми је продукција постало нешто што ми је на првом месту. А за креирање нумера, ево, ако Бог да, видеће се и то колико имам идеја итд. Са нотама, тј. тоналитетима сам правио посебно истраживање, осмишљавање хармонија, тако да о томе не би сада. Рекао сам, прво продукција па све остало.
|