Re: Kablovi.....
Sto se kablova tice, evo i ja malo da doprinesem. Vidim da su KLOTZ kablovi popularni na forumu, i da ih navode kao "high end", sto je veoma daleko od istine, to su u najbolju ruku "middle" kablovi, ako mislimo na linijske i mikrofonske. Pravi pocetak "high end" standarda je firma MOGAMI, koju je na zalost, veoma tesko naci u Srbiji, bar koliko ja znam. Ja sam ih jedva nabavio
(multicore, model 2934, 16 pair, balanced) i imam teskoce u nabavci dodatne kolicine istog kabla, jer mi dobavljaci uslovljavaju da narucim najmanje 100 metara, sto mi ne treba. Elem, kada sam pojedinacne KLOTZ kablove ("cuvene") zamenio sa MOGAMI multicore kablom, koji sam SAM izletovao i koristio NEUTRIK dzekove, odjednom mi je ceo setup "progledao" sa neverovatno cujnom razlikom. O Cordial-u necu ni da govorim, jer je donja klasa, da ne kazem nesto gore. Sto se zvucnickog kabla tice, ako neko jos koristi pasivne zvucnike (a ima ih...) mislim da je dvostruko upleteni SREBRNI, dakle ne posrebren, ni pozlacen, nego SREBRNI KABL, najbolja varijanta, pogotovo ako je sa teflonskom izolacijom. Cuo sam takav kabl u radu, i poredili smo sa inace skupom varijantom (Monster, Belden, i jos par VEOMA skupih, da ne rusim neke "mitove") i srebrni je daleeeeko bolji, sto kazu "cuje se iz aviona", dok je kod linijskog signala ta razlika suptilnija, cak mozda i stvar ukusa ponekada, ali je ipak cujna. Cuo sam takodje razliku izmedju standardnog Monstera, Planet Waves, Fendera i Beldena za gitaru, i "ZAOLLA" kabla, bili su prisutni dvojica nasih poznatih gitarista,(Paja i Sale Sedlar) i svirali preko istih, i uverili su se koliko je ZAOLLA bolji, neuporedivo, ali su rekli da im je cena bila previsoka - nikada ih razumeti necu!!
Last edited by slowstar; 12-10-2008 at 11:18 PM.
|