Quote:
Originally Posted by Tonko
Ali i dalje mislim da svaki autor treba izgraditi svoje individualne kriterije po kojima će znat šta će baciti u kantu a šta neće bez obzira za koga pjesmu piše i koliko ona mora biti kvalitetna.
|
Nista se ne baca! Ono sto ti je za bacanje das Seki Aleksic i dobijes kintu, a ono na cemu ne mozes da zaradis, ostavis za sebe i zene koje cene umetnost.
Quote:
Originally Posted by Tonko
Rješenje za stvaralaštvo odblokirati je sigurno rad i samo rad svaki dan pa će neka pjesma bit bolja neka lošija ali najprije po tvojim kriterijima pa onda po kriterijima ostalih.Mislim da mi svi znamo koja je pjesma zanatski dobro napravljena a koja nije,a koja će postat hit to samo dragi bog zna.
|
Rad moze samo popraviti stil, jezik i slicno. Ali ako ti je to vec solidno potkovano, kolicina pesama nije srazmerna povecanju kvaliteta, cakvise, koliko je meni logicno, uglavno je suprotan slucaj. Jer kad ne pises duze vreme i stopis mnogo vise emocija u jednu pesmu, ta pesma moze sadrzati i citavu pricicu koja se moze odgonetnuti dubljim citanjem, a pored toga i izbor izraza i stilskih figura je mnogo lepsi. Sto se hitova tice, pisi kako osecas i onako kako je tebi lepo, a ako neko pronadje u tome iskrenu emociju, pesma ce postati hit. Ako zelis da napravis hit, desice ti se samo da ces uraditi nesto vec postojece, a to nikako ne moze biti dobra pesma, vec "letnji hitic".