View Single Post
Old 09-10-2008, 01:20 PM   #26
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: STVARALAČKA BLOKADA i moguća rje?enja

Quote:
Originally Posted by Tonko View Post
... pisao pjesme koje želim sada plasirati ali neznam točno kako,nisam biznismen u duši. Ako imaš koji savjet bio bih ti zahvalan.Unaprijed hvala!
Nemam druze!

Najteze je uci u neke ekipe.
Radio sam i ja svasta : pratio mnoge kao i ti i dijelio demose.
Svima se svidjaju, ali nisu uradili mnogo, a ponajmanje ja, jer sam otisao u druge zivotne vode.
Ocekujem poziv u vezi jednog CD kojeg sam dao u Sarajevo, mada, po obicaju, ne racunam na nesto posebno.

Pogledaj samo na Balasevica. "U razdeljak te ljubim" - i ode u nebesa. Ali je poslije bilo mnogo, mnogo kvaliteta. (bilo je i malkice , ali to se ne racuna).

Nema pravila.

Na You Tubu zenska kaci jedan za drugim klip sa svojim segacenjem (imitiranjem) i preko noci postade zvijezda.

Tebi je lakse u odnosu na mene jer se kreces medju velicinama.

Ne znam : probaj snimati i kaciti svugdje po internetu (kao i mnogi drugi) ne racunajuci da ces ista zaraditi. Mozda upali, pa se sve to kasnije vrati.
Probaj na gazama dijeliti svoje demose direktno izvodjacima. Mozda upali.

Ako si u mogucnosti zaraditi i sam isfinansirati jedan projekt, pa ga dijeliti po radio stanicama i sl. mozda bude nesto od svega.

Ono sto znam je da ako hoces dati pilote npr. Oliveru, onda moras namjenski za njega i napisati, odn. uraditi. Taj princip znam zasigurno. Drugo je u turbu kad sve one cice-mice zvuce i izgledaju isto. 1.000.000 Ceca, Dragana, ...

I jos nesto : sada je moda i ima dosta festivala. Prouci kalendare i probaj redovno konkurisati. znam da to kosta ; ali mlad si pa mozes podnijeti.

I jos ovo : borba za posao je velika. Kaci demose ovdje na forum. Mozda neko prepozna kvalitet i otvore ti se vrata.

P.S. Obzirom da si sa juga : zasto se ne obratis SandRob-u. On je veoma prijatan i predusretljiv. Makar ce naci vremena da ti malo pojasni neke stvarke oko svega. I sigurno je mjerodavniji i kvalifikovaniji od mnogih (pa i mene) jer je vec u tim vodama koje tebe zanimaju. A i blizu ti je.

PoZzzz.

Rada, strpljenja, i jakog duha za uspjeti!
Samo naprijed!

p.s. Ne mislim da si zelen. To je zamjena teza!
Ja sam star .
alfom is offline   Reply With Quote