Quote:
Originally Posted by NLP
Podkonstrukcija bi morala biti podlo?ena svuda sa gumom (recimo armaflexom).
U podkonstrukciju daj mineralnu vunu veče te?ine (recimo barem 80kg/m3 kamene vune).
Azmafon SAČUVAJ za unutranju akustiku!!!!!!!
Ne kupuj pjenu, jer je neefikasna kod mid i low frekvencija!!!!!!!!!!!
Kupuj jo? azmafona ili mineralnu vunu i obuci ju u propustnu tkaninu.
U malim prostorima kakve ima?, če bit prisutne veoma poudarene modalne frekvencije i njihovi harmoniki... za vokal ti efekat malene sobe neče biti ni malo u pomoč!!!!!
Zato napravi snimaču sobu (pa i kontrolnu jer je skoro isto mala) koliko mo?e mrtvu (pročitaj stickyjije).
A to ?to si jednu srednju malu sobu preradio u dve mali, to je oprosti, blesavo.
Za?to nisi napravio jednu sobu koja bi bila i mix i rec room!?
|
zato sto nemam uslova zivim u stanu sa caletom , a on ima hi fi sistem a ja sam se opredelio za produkciju - studio... ali shta fali, gledao sam na netu na stanim sajtovima - home studio i tako to znaci ljudi su isto radili isto sto i ja... ovo mi dodje kao vocal booth samo malo veci, jer nisam mogao da napravim malenu kabinu zbog prozora i tako to, bilo bi previse ruzno... ovako je sve cool ,jos kad se sredi na kraju estetika celog "studija" bice c00ol... ali sad mi nije jasno gde da stavm taj armaflex, i kakvu penu?? za prozor? azmafon jos nisam stavio, stavicu na kraju i onda cu to zatvoriti jos jednom gipsanom plocom i na tu plocu cu staviti primacostuc sundjere for acustics... e aj ako mozes molim te sad napisi lepo ko debilu < meni, sta bi bilo najbolje da uradim jer vec sutra dolaze majstori oko 8:15 da zavrsavaju a ja se iskreno ne razumem u ovo, pocnetik sam, tako da ne znam sta da radim.. a oni su obicni gipsari oni su dosli da postave te ploce i vunu, a ja bi trebao ostalo sve sam...