View Single Post
Old 07-10-2008, 10:04 AM   #24
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: STVARALAČKA BLOKADA i moguća rje?enja

Quote:
Originally Posted by Tonko View Post
Zamka?
Upravo tako.

Jel' stvarno misliš da norme (napisao si : koje sam postavljaš za sebe) možeš održati cijeloga života na top nivou?

Zato sam te i pitao : "Da li živiš od ovoga?"

Jel' misliš da je "Gas, gas" ono što su Bregović i Seve željeli da ostvare cijeloga života?

Ma daleko je to od toga. 100 % oni vole drugu glazbu! Ali, od "gas, gas" i 'Orkestra za sahrane i đenaze' se živi!

Ili misliš da, kad ti dođe lovator koji veze nema sa pjevanjem, i još traži - 8 dB RMS, ne trebaš to uraditi, jer nije po tvom ukusu? Ih!

Ili ove kolege što rade turbo-folk to rade jer su to njihovi standardi i maximalan domet 'umjetničkih duša'?!

Ma veze to nema sa tim!

Pitaj Moglija koji tezgari turbo, da li ga voli? A njegovi napune osiječko korzo sa 2.500 duša svirajući turbo-diesel-intercooler.

Jedan je Zdenko Runjić (R.I.P) i jedan je Đorđe Novković (ibid), i jedan je Dragi Jelić, i jedan je Tonči Huljić, i jedan je Rajko Dujmić, ili Nikica i Stipica Kalogjera, a pogotovo VELIKI i NAJVEĆI Kornelije Kovač ...

Samo Dragi je rekao da mu je ostalo između 90 i 100 nerealizovanih pjesama : što radi trenutka vremena koji im nije pogodovao, što radi toga što mu se nisu sviđale. Hej, da mi je napisati 100 pjesama koje su po mome ukusu! I još prodati ih!

Svojevremeno, Novković napisa : "Pivan ti ja, tu serenadu za kraj". Pjesma ima samo dva akorda, a Mišo Kovač pobrao ondašnje lovorike sa tom pjesmom.

A meni smiješno - ali je majstorluk!

I ovako možemo u nedogled.

Elem, ako tražiš dlaku u jajetu i želiš da sve bude kako valja po tvojim mjerilima, a ne možeš (nemoguće je) ostvariti taj visoki standard - ništa od posla.

Kreira se svaki dan. Pa kako god je da je - ako živiš od ovoga. Od deset-dvadeset-trideset jedna valja kako želiš. Ostale su 'popratna pojava' nazovi 'stvaralačke blokade' i treninga. I dio njih će se nekome svidjeti pa ćeš možda i njih prodati.

Eto, zato ti je tvoje razmišljanje zamka!

To ti je isto kao kad zapadneš u anoreksiju - dođeš u stanje da nikada nisi zadovoljan dok potpuno ne odlijepiš.

Biraj : ili radi za pare pa će 'svaka roba naći svog kupca', ili čekaj da ti bez svakodnevnog treninga dođe umjetnička muza da napraviš životno djelo.
Možda te naprasno nestane (ne dao Bog) u tom čekanju.

p.s. Eto dole imaš okačenu temu gdje sam ponudio da se nadograde stihovi od pjesme. Ali, vesela bratija napravi ršum. Ako misliš d možeš, probaj se uključiti : naravno, ne kao oni.

Last edited by alfom; 07-10-2008 at 10:07 AM.
alfom is offline   Reply With Quote