View Single Post
Old 06-10-2008, 04:13 PM   #1
Salvador Diaspora
Junior Member

Default Re: Potreban savet za kupovinu klavijature no.3

Problematika je sledeća. Muzika koja je kraljnji cilj je nu jazz i neo funk. Moji prijatelji (muzičari) dolaze kod mene i snimamo pojedinačno svaki instrument. Preko ritmičke deonice perkusija, bubnja, činela itd snima se, zasebno npr ritam gitara ili bas. Zatim snimak editujem “seckam” i uklapam po želji. Zatim prijatelj donosi motifa i ispoljava svoju kreativnost slušajući dotad uobličenu stvar koja je nearanžirana i koncipirana je u nekolko posve različitih paterna. Njegove snimke takođe editujem, “seckam” i uklapam. On sa motifa snima više deonica, koje se raspoređuju u više kanala i koje se preklapaju i najčešće idu jedna sa drugom (preko druge) u isto vreme npr. diskretna deep deonica a preko toga neka varijacija. E sad da on nebi vuglio svoju klavijaturu svaki put hoću da kupim jednu da imam za kućni studio da mi se nađe da mogu i drugi muzičari da mi dolaze koji neće da se bahću oko moje muzike tj neće da nose svoje klavijature. Verujem da postoje instrumenti sa dirkama koje koriste jazz muzičari (neke više od nekih drugih tako da sam na njih mislio kad sam rekao jazz synth (to je više onako narodski rečeno)). Nerazumem sa preterano u klavijature te neznam baš razliku izmađu “semplera tj klavijature” i syntha, bitno mi je da je kvalitetan nosač zvuka predodređen za jazz (ako je moguče).>>
Salvador Diaspora is offline   Reply With Quote