Thread: Prootools 8
View Single Post
Old 06-10-2008, 07:32 AM   #38
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Prootools 8

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Verujem da je ljudima koji rade na PT tesko da se priviknu na Nuendo nacin rada, kao sto je i obrnut slucaj ( ja prvi) .
Sigurno ima i toga...mada, ja sam se prvo naucio i gomilu projekata odradio u Nuendu a tek posle poceo korisiti i PT.

Quote:
Nuendo je je najbrzi soft za montazu svuka koji sam video.
A jesi siguran da si bas sve video?

Quote:
Nije mi jasno o kakvoj preciznosti i brzini pricas ?
Stvarno me zanima, ne zelim da pocinjem nikakvu pricu i prepucavanje nego sam stvarno zaintrigiran, znam da si u filmu i da si potkovan po tom pitanju.
Odgovor na ovo sam vec pisao minimalno 3 puta na forumu... Ako te stvarno zanima razlika, sedi pa probaj.. Nisam sales manager Digidesignu, s toga nemam potrebu da uopste ubedjujem nekoga u prednosti ovoga ili onoga.. Jbg. nekome je lakse da kopa rupu u zemlji rukama a nekome asovom. Sto ne znaci da je jedno ispravnije od drugoga. Koji sistem tebe dovodi do cilja najbrze, najkreativnije, najintuitivnije, taj treba da koristis. Ja licno znam koja kombinacija meni radi posao i drzim se toga. Stvar navike i subjektivnog osecaja je. Prema tome, drago mi je sto ne zelis da pocinjes nikakvu pricu i prepucavanje....

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Da ne ulazimo previse u rasprave, svako neka koristi sta najvise voli i sta mu najvise odgovara
Mudro zboris Oggy..

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Tvrdim i podrzavam .....

Kao sto i tvrdim da ljudi koji se bave muzikom i sound designom za video , najbolje poznaju Nuendo .... tek tada ( kod njih ) Nuendo zasija punim sjajem .....

Pozdrav
Isto tako moze da se tvrdi i za PT.... S tim sto ja (proizilazeci iz mojih licnih potreba), Nuendo stavljam u prednost sto se tice MIDI-ja i muzike a Pro Tools u prednost kod rada sound designa i audio editinga..

Sa rootingom nisam imao problema ni kod jednog ni kod drugog.

Pozdrav....

Last edited by Color; 06-10-2008 at 07:38 AM.
Color is offline   Reply With Quote