View Single Post
Old 05-10-2008, 07:27 AM   #98
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Evo i ja nesto da pitam a vezano je za temu pa ce verovatno biti malo jasnije...
... 1. varijanta: okvir od letvi (5x3cm) velicine 1.5m x 0.6m pa na njega npr 8 slojeva azmafona od 2cm (ukupno 16cm) pa presvuceno mikrofiberom i postavljeno u uglove sobe...
... 2. varijanta: kutija iste velicine kao u varijanti 1. kao ona koja je nacrtana u nekom od prethodnih postova sa rupama napred (pretpostavljam da je to rezonantna kutija koja je unutra prazna... i sta bi se recimo dobilo punjenjem takve kutije azmafonom)

eto... sta se desava u jednom a sta u drugom slucaju sa niskim frekvencijama tj. sta ce bolje smiriti basove... soba je recimo 5x4m (ako je bitno)
pod 1. dobices hm... neko osrednje "nista" na bassu... (slicno tome, s manje azmafona "po dubini" + Azma AD ploce, je uradio Dr.Ru u svom prostoru, tretiran je ceo prostor, tema na sticky)

pod 2. dobices vece "nista" na bassu.

("nista" = nema uticaja)
Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Ako sam nesto lupio budite blagi prema meni

Pozz
Naravno

pozdrav

bogi

p.s. Ako zelis da se igras helmholzovim "sanducima" prati sta Denis prica... ja ih ne koristim jer su u malom prostoru tesko upotrebljivi... jedino ih koristim kod bass reflex zvucnika... kad moram...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote