Quote:
Originally Posted by "7"
Evo i ja nesto da pitam a vezano je za temu pa ce verovatno biti malo jasnije...
... 1. varijanta: okvir od letvi (5x3cm) velicine 1.5m x 0.6m pa na njega npr 8 slojeva azmafona od 2cm (ukupno 16cm) pa presvuceno mikrofiberom i postavljeno u uglove sobe...
... 2. varijanta: kutija iste velicine kao u varijanti 1. kao ona koja je nacrtana u nekom od prethodnih postova sa rupama napred (pretpostavljam da je to rezonantna kutija koja je unutra prazna... i sta bi se recimo dobilo punjenjem takve kutije azmafonom)
eto... sta se desava u jednom a sta u drugom slucaju sa niskim frekvencijama tj. sta ce bolje smiriti basove... soba je recimo 5x4m (ako je bitno)
Ako sam nesto lupio budite blagi prema meni
Pozz
|
1. nista nebih dobio stim. barem nebih dobio ono sto trazis
2 sa tin dimenzijami isto nista, ne baz nista ali ne ono sto trazis.
Posto mozes Helmholtz tako se zove ta vrsta Absorbera, u obliku koji ti odgovara, napravis kutiju od poda do plafona i izbusis rupe.
ako te zanisma to se moze izracunati.
Naprimjer kutija koja bih isla na trokut. 60cm x60 cm visina 2,4m = 432 litara
ako imas probleme naprimjer kod 45Hz
izbuzis 7 rupa sa precnikom od 5,5 cm stim da ti je iverica 22mm jaka.
da i NLP malo dodjem u susret jer znam da on nevoli radit snjima mozete napravaviti kombinirani aborber. Stavi te na njega jos naprimjer 10 cm Mineralne vune, i absorbirate i nesto visoke frekvencije.
Ovo ti je sve primjer. jer je to sve individualno od sobe do sobe. Mislim da sam ti pogodio pitanje.
Pozz
Denis