View Single Post
Old 05-10-2008, 01:24 AM   #93
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Evo i ja nesto da pitam a vezano je za temu pa ce verovatno biti malo jasnije...
... 1. varijanta: okvir od letvi (5x3cm) velicine 1.5m x 0.6m pa na njega npr 8 slojeva azmafona od 2cm (ukupno 16cm) pa presvuceno mikrofiberom i postavljeno u uglove sobe...
... 2. varijanta: kutija iste velicine kao u varijanti 1. kao ona koja je nacrtana u nekom od prethodnih postova sa rupama napred (pretpostavljam da je to rezonantna kutija koja je unutra prazna... i sta bi se recimo dobilo punjenjem takve kutije azmafonom)

eto... sta se desava u jednom a sta u drugom slucaju sa niskim frekvencijama tj. sta ce bolje smiriti basove... soba je recimo 5x4m (ako je bitno)

Ako sam nesto lupio budite blagi prema meni

Pozz
1. nista nebih dobio stim. barem nebih dobio ono sto trazis

2 sa tin dimenzijami isto nista, ne baz nista ali ne ono sto trazis.

Posto mozes Helmholtz tako se zove ta vrsta Absorbera, u obliku koji ti odgovara, napravis kutiju od poda do plafona i izbusis rupe.
ako te zanisma to se moze izracunati.

Naprimjer kutija koja bih isla na trokut. 60cm x60 cm visina 2,4m = 432 litara

ako imas probleme naprimjer kod 45Hz
izbuzis 7 rupa sa precnikom od 5,5 cm stim da ti je iverica 22mm jaka.

da i NLP malo dodjem u susret jer znam da on nevoli radit snjima mozete napravaviti kombinirani aborber. Stavi te na njega jos naprimjer 10 cm Mineralne vune, i absorbirate i nesto visoke frekvencije.

Ovo ti je sve primjer. jer je to sve individualno od sobe do sobe. Mislim da sam ti pogodio pitanje.

Pozz
Denis

Last edited by DeMa; 05-10-2008 at 01:27 AM.
DeMa is offline   Reply With Quote