Family guy, da prepoznao sam ovog psa... ne znam jeste li gledali onu epizodu south park-a gdje govore o tome kako nastaju fore u family guy-u?

nego da se vratimo na temu i iznesemo nekoliko novih cinjenicu....
na nekoj drugoj temi pricalo se o odnosu x-faktor naspram kristalno cistog/ultra pravilnog pjevanja. i doslo se do zakljucka da ipak ima vise uspjesnih sa x-faktorom nego sa ovom drugom osobinom (sto ne znaci da oni sa x-om uopste ne znaju da pjevaju).
elem, ja sam razmisljao o ovome i dosao do zakljucka da se muzika `ladno moze podijeliti na komercijalnu i nekomercijalnu (bravo ja!!!)

jer se mi (koji se sa tim bavimo) ne mozemo nacuditi sta sve obicni ljudi (a njih je najvise) slusaju. po toj paraleli i pjevaci koji imaju kristalno cist glas ne znace puno u usima komercijalnog slusaoca nego mu je vaznije da ga pokrene "neko ko ima nesto posebno u sebi ali ipak zna dobro pjevati". obicni ljudi ne prepoznaju to niti su svjesni sta njih najvise privlaci kod neke pjesme, dok bi opet vukovi muzicke produkcije znali o cemu se radi i to im fino upakovali i servirali sto bi ovi zdusno konzumirali kao svinja masan papir.
znaci poenta je nanjusi i serviraj mozda se nekome i svidi.
moram da spomenem primjer bugarske pjevachice Nevene Tsoneve koja je rasplakala bugarsku na svom trecem nastupu na tv-u (a uopste i uzivo) kada je otpjevala pjesmu Daniova mama sa horom bugarki, i da ne spominjem
http://www.youtube.com/watch?v=PWPTqdT79Rs koju je sa gajdasom otpjevala u finalu i kada sam prvi put cuo to tacno sam se najezio i po guzovima.takodje cu da spomenem SMECE obradu I will always love you za koju mislim da ce se ako izadje u svijet i malo odraste skontati da je nikad nije napravila (ali za to ne krivim nju nego krkane koji produciraju tu emisiju)... i sad umjesto da snimi album originalnih bugarskih pjesama ili jos bolje napravi neki moderni mashup bugarskih pjesama u neo klasicnom aranzmanu u sve i jednom jacem mjestu/pozornici na svijetu ona bi mogla drzati koncert! ovako je otisla u usranu komercijalu i pjeva usrane pjesme umjesto da nam podari koncert koji ce nas oboriti s nogu... e to je upropasten talenat i veoma mi je krivo zbog toga

cak ima i tu njeznu auru i tu njeznu pojavu i prosto se cudis odakle to sve izlazi...