Hahah eto u isto vreme smo ga pomenuli.Da, Ray Charles JESTE isao na casove pevanja.
Balthazar,uz svo duzno postovanje,nisi informisan,pricas o svemu napamet iz neke tvoje teorije bazirane na iluzijama u kojim dobri muzicari i pevaci padaju s neba bez ikakvog rada,nisi ni gledao (bar si tako rekao) nastup Anastasie koji toliko branis.
O cemu tacno pricamo u tom slucaju :-S
Quote:
Originally Posted by balthazaar
Sumanut, nemoj molim te, da pričaš tu priču o profesionalizmu ovdje ...nemoj...i to u kontekstu Anastasije , američke zvijezde .....ne bih volio da moram da govorim šta mislim o tom "profesionalizmu"...
S druge strane...veznao za Anastasijino pjevanje - poneta je u tome što je sasvim normalno da se nekom takav način pjevanja ne sviđa što nekog taj stil iritira i ne može da ga podnese - to je nečiji lični ukus i tu nema priče dalje . Ja sam lično ravnodušan prema toj pjevačici, niti me oduševljava, niti me nervira! Međutim, strašno je naivno iznostit sudove o "kvalitetu" njenog pjevanja kao pjevanja...ne znam šta vam je ljudi...ajte onda brate slušajte operu i ostavite "soul" na miru...jer ne znam koliko tu ima mjesta za teoriju i naglabanje oko teorije. Žena je razvila jedan određeni stil koji gura i koji je , eto, i prodala! Ti se Evo previše ložiš na te neke fore kao vokal koučinga , ispravnog pjevanja i slićno...to su sve sporedne stvari...zar misliš stvarno da su crnci koji su stvarali tu muziku imali trenere galsa i te zajebancije?! Milsiš li da je ko trenirao one nesrećnike što se voze podzemnom željeznicom i griju oko bačvi sa hensijem u papirnoj kesi  da kidaju sa pjevanjem kao što kidaju? Ili su možda oni oko delte Misisipija imali učitelje gitare da im razvlače prstiće da bi pravilno svirali gitare? Možda je i Luija neko učio da pravilno duva u trubu? Definitivno je i Rej Ćarls išao kod učitelja klavira petkom, a kod trenera glasa subotom  Džejms Braun je sigurno išao na neki plesni tečaj svakog vikedenda.....
|