View Single Post
Old 01-10-2008, 11:05 PM   #11
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Subjektivnost vs Objektivnost

Ne znam, moracu da spomenem Johny Depp-a, lik zivi u nekom malom mestu u Francuskoj kako bi mu klinci odrastali kao i sva normalna deca. Mozda nama iz daleka deluje kako je to nebitno, i kako deca bogatasa imaju sve sto pozele, ali pouzdano znam da ta deca bogatasa vise od svih tih materijalnih stvari, zele da budu kao i sva druga. Zamisli da ides ulicom sam u pola noci, i svi znaju da ti cale ima brdo love, vise se ne postavlja pitanje da li ce me neko napasti, vec kad. Zamislite sebe kao klinca/klinku koga telohranitelji ispracaju u skolu. Btw, Johny je proglasen za najljubaznijeg glumca po pitanju odnosa sa obozavaocima, autogrami, razgovori itd...

Tacno je da novac u vecem broju slucajeva kvari ljude, ali to nije zbog novca - novac je jebeni papir, vec je zbog njihovog (ne)karaktera. Uzmimo za primer zvezdice granda koji imaju zilion para cipela s jedne, i nekog lika koji je pun love i nosi farmerice stare 5 i vise godina s druge strane. Novac samo trazi dobru samokontrolu, ali jbg, najcesce je davanje novca nekom ko ga nije imao, isto sto i pustanje kuceta s lanca...