Da, ni ja ne bih postavljao toliko mase na estrih.
Ne?to o praktičnom primjenom estriha:
http://www.planetaudio.si/portal/ind...pic=1507&st=90
?ao mi je ?to je na slovenačkom jeziku... ukratko;
najprije je sazidana "?koljka" kontrolke sa tim akusičko prilagođenim ciglom, popunjenim sa vrlo finim cementom.
Iako vlasniku osobno savjetujem, nekatere stvari po listi prioritete su padle u vodu, inače bi cigle bile popunjene kvarcnim pijeskom, e proračun dakako...
Kontrolka je sazidana u tiskarskom skladi?tu koji je ogroman ali susjedsku prostoriju dijeli sa halom gdje su tiskarski strojevi... vibracije, bučni strojevi,opterečeni energetski kanali,... priča za sebe.
Drugi prostori, zemlji?ta nisu bili na volju.
I zidovi nisu sazidani da bi bili prekinjeni zvučni mostovi.
Napravili smo suhi estrih, zaključni sloj sta 2 pohodni 22.5cm iverke međusobno zalijepljene...
Estrih je samo do knauf podkonstrukcije, to znači da se pod ne dotiče zidova - 20cm razmaka, između knauf 10cm podkonstrukcija (sa 10cm airgapa), gdje če doči tervol te?ine 80kg/m3, onda na nju gips ploča 12.5cm debeline+pohodna iverica 22.5cm debeline+12.5cm gips ploča.
Međusobno če ploče biti povezane sličnim principom green glue-a, na sličicah mo?ete vidjeti konačni izbor (o tom sam več mnogo puta govorio).
Na pod, če jo? doči klasičan masivan parket.
Ima toga jo? kod tog projekta, jedino ?ta je uvijek problem proračun i nu?na odricanja od optimalnog dizajna.
Svejedno sam siguran, da čemo pod svim tim kritičkim uvjetima svejedno dobro uspjeti.
Ideje moraju da spa?avaju situaciju, ali čuda nema