View Single Post
Old 30-09-2008, 09:50 AM   #12
shipwright
Member

Default Re: LinnDrum II (oću kakit - neću kakit)

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
e al da bi radio analog drum, ?to DS planira za LinnII, upravo moras imati pre*ebeni debeli VCO i filter ako hoces da "ru?i kuću".. znaci pricamo o zvuku poput Simmonsa, TR606/808/909 ili Jomoxa (u svom analog dijelu). daklem to nema veze s onim sto sam ja navikao, vec cijelo trziste.. zvuk koji svi poznajemo. ako iko radi s analog bubnjem (i sve sto mozes cuti na plocama), radi sa TR serijom ili Jomoxom.. eventualno vermonom... nema bas drugog.. sve diskretna analogija, eventualno stari SSM filter tu i tamo ili stari Curtis 3360 VCA.. ali nema DCO-ova a ni tog slabasnog curtis 3396 filtra. to su cinjenice.
Ma naravno, samo hocu reci da su vjerojatno iste ili slicne stvari govorili vlasnici Ludwig Vistalite sa bas bubnjem od 24 inca kad su se prvi put pojavile ritam masine (koje su trebale emulirati pravi bubanj), ili vlasnici Fender Jazzbassa kad se pojavio TB303 (koji je trebao emulirati bas gitaru). Ili vlasnici TB303 kad su se pojavili prvi vsti klonovi istog (jelte...). Pa su svejedno i ritam masine, i TB303 i vsti instrumenti definirali nove nacine pravljenja glazbe, a katkad i sasvim nove glazbene pravce. Mozda su za "rusit kucu" potrebni debeli VCO i mrak filter, ali za praviti glazbu... moze se i bez toga, ne?
A nekako mi se cini (prema svim izjavama i intervjuima koje se daju pronaci po netu, te prema filozofiji gradnje svojih novih sinteva) da bi i g. Smith radije stvarao nesto novo nego reciklirao nesto staro, pogotovo kad vec postoje stvari koje analog drum rade sasvim dobro.
shipwright is offline   Reply With Quote