View Single Post
Old 29-09-2008, 06:31 PM   #76
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Pravopis i gramatika....

Aj' da se oglasim ponovo,probudili ste moje lingvisticke strasti,hahah.

Elem, reci 'frekvencijski' i 'frekvencioni' su izvedene od iste reci i imaju razlicite nastavke,znaci DRUGACIJI OBLIK,a ISTO ZNACENJE.
Moze se do sutra diskutovati o tome sta je pravilnije,jer u zavisnosti od ucestalosti upotrebe odredjenih reci u nasem jeziku mnoge varijante se usvajaju u jezik iz godine u godinu.Tako da je vrlo moguce da je danas i jedno i drugo pravilno (iako iskreno,ne znam).
Medjutim, gorepomenuto nije slucaj i sa recima FREKVENTNI i FREKVENCIJSKI (gde je razlika I U OBLIKU I U ZNACENJU RECI) ,ne vidim sta je poenta sad i to uplitati u ovu besciljnu diskusiju...

Nema potrebe bilo sta shvatati licno,niti prepucavati se oko takvih gluposti,i vredjati...

Eto,ja sam iznela svoje misljenje,kao neko ko je detaljnije ucio srpski pet godina,sto naravno ne mora da znaci i da sam u pravu.

Pozdravljam vas i podsecam da je u komunikaciji gramaticka greska gotovo nezametljiva u odnosu na nacin koji birate da se obracate jedni drugima.

No hard feelings Pis,baba!

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Od tebe teshko da cu nesto nauchiti...
I da, nemoj vishe da smarash
Pozdrav
Back on topic:
Svejedno je reci frekvencijski ili frekvencioni

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote