Quote:
Originally Posted by Moritz
Podrzavam celu ideju samo bih imao jednu primedbicu.
Rec je o tome da ste potpuno zaobislil MIDI i pricali samo o sample based produkciji i progamiranju.
Nemam nista protiv toga, ali ako cete da workshop bude stvarno ozbiljan bez osnove MIDI porgramiranja cela stvar je malo semi pro....Po meni je nedopustivo da se neko bavi eletronikom a da nema pojma o MIDI-ju, a primetio sam dosta likova tamo koji su prilicno bledo gledali kada smo nesto palamudili oko MIDI-ja.
Ako treba pomoc vrlo radu cu da pomognem, ali prvo da se smisli koncept sta kako , ko i kada da ne bude malko zbrda zdola kao danas.
U svakom slucaju, da ponovim, podrzavam i pozdravljam celu akciju.
|
proshli put kada smo organizovali nije bilo ni upola ovoliko ljudi, tako da je oko svakog "predavacha" u jednom trenutku bilo max troje ljudi i onda se tu lepo ispricha sve shto treba. takodje, proshli put kada smo rekli "ajde koga shta od kojih programa zanima - pridjite" ljudi su reagovali. sada su samo nastavili da sede, a kada ljudi nastave tako da sede deshavaju se dve stvari: 1. pojavljuje se "uchionica" efekat shto znachi da kada nekome neshto nije jasno, a predavach pita "jel nekome nije jasno?" taj neko nece reci "meni" jer ga je stid 2. ne znamo shta da predajemo tachno jer smo plemeniti (chitaj: alavi) pa hocemo da pokrijemo i one koji neshto znaju i koji nishta ne znaju. ako prichamo advanced stvari - pochetnici ce se smoriti. ako prichamo pochetnichke stvari - advanced useri ce se smoriti. iako je zbdra zdola kapiram da smo odradili neki kompromis gde su i pochetnici skontali neke stvari, a i advanced useri. ipak, to nije dovoljno. zato kazhem za sledeci put bice 3 lvl-a pa ko dodje nek odabere gde ce da sedne i pricha se odgovarajuci nivo.
problem sa nekim konkretnim predavanjem o bilo chemu je shto su ovo novosadjani, a novosadjani su inertni. da bi nekome objasnio midi morash da sednesh i prichash lapo sata. mi smo za proshlu radionicu najavili predavanje i gomila ljudi koja je htela da dodje nije doshla jer ih je mrzelo da krenu na vreme a posle su bili u fazonu "jao propustio sam predavanje - sad ionako nishta necu razumeti)
mislim, fora sa ovim radionicama nije da sednemo i da odjednom nauchimo ljude svemu. fora je da se nadjemo, da prichamo o stvarima, da se ljudi interesuju i da poneshto novo i kuci odnesu. meni je recimo totalni fejl shto ja danas nishta novo nisam nauchio. a to shto si ti nekome pomenuo midi a on se pretvorio u upitnik - to je isto super. neko ce mu opet pomenuti midi i on ce se dovoljno zainteresovati da ce i sam izguglati.