View Single Post
Old 27-09-2008, 03:00 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Size Cakewalk Sonar 8 ... BRE :D

Eto, doslo vreme da se izbaci nova verzija Sonar Producera - osmica! Na predhodnim verzijama, najvise mi je smetalo opsta konfuzija kada se dodaje traka sa VSTijem. Dakle trebala je jedna traka za audio, pa jedna za midi, pa sakrivaj audio, pa trpaj u foldere pa...Moglo je i automatski, ali je zbrka bila i dalje prisutna. Na kraju sam se vratio na stari dobri Nintendo 3

Kako kazu momci iz Cakewalka, novi Sonar ce imati 'dedicated VSTi Track' i tako smanjiti guzvu na panelima. Imace i mogucnost da automatski sakrije trake sa konzole, kada se sakriju njihove trake na editoru... Doci ce sa full verzijom Dimension plugina ( pre je bio LE, sad je PRO ) i jos par korisno-beskorisnih plugova. Sve u svemu, nadam se da ce srediti kozmetiku njihovog 'flagship' proizvoda, jer je upravo to ono sto je mene odbilo od koriscenja. Inace i predhodne verzije su imale novotarije u vidu raznih polu-potrebnih opcija, V-Vokala i sl, nova verzija ce imati znatno unapredjene alatke za rad, kao i poboljsani 'in place editing', tako da korisnik nece morati stalno da poseze za novom alatkom. Izgleda da ih je Cubase malo inspiriao ?