View Single Post
Old 26-09-2008, 03:28 PM   #29
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Nuendo (t)erorise

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
nemam sp3.. nsiam hteo da ga instaliram zbog toga shto su se svi zalili na njega..

a mislim da mi je 1.8 verzija drajvera.. ne znam.. ne secam se.. davno beshe update..

btw.. cubase pokazuje isto shto i xp...
Nevezano za ovo što sada imaš probleme : obavezno turi 2.1 (2.04, stvarno sam zaboravio oznaku). Kod njihovog opisa imaš objašnjenje da su dosadašnje bili veoma bagoviti. Naravno oni to prije nisu spominjali.
A što je bilo najsmješnije, iako je rezon da Cubase čita servis iz XP-a, kod mene je bila glupost da je Nu aktivirao dodatnu memoriju, a XP servis nije zabijao zelenu liniju do kraja!
Mislim da treba poslušati kolegu SumAnuT-a. Meni se poruka pojavljivala kod ez-drummera, pa sam prisilno koristio addictive drumms, a ne sviđa mi se. Sada sam odahnuo.
Meni je, kada sam imao problema, iskakala poruka, i sve se zaleđivalo. Nisam uopšte mogao ništa osim prisilno restartovati računar.
U međuvremenu sam postavio jedan mali programčić koji ne dozvoljava da se sistem zaledi. Kada odleti u max. programčić ostavi taman toliko resursa da može izići iz not respondig-a, pa sam tako spasavao podatke. Jes' da sam morao čekati i po petnaestak minuta da on odradi svoje ; ali bar nisam gubio podatke.
Sada stvarno nemam nikakvih problema te vrste i oduševljen sam. Ništa nisam mijenjao osim što sam postavio nove drivere. Postavio sam posljednji XP SP3 (već je namjenski očišćen od nepotrebnih servisa), i sve šljaka k'o djevojka.
Djevojke samo ne znaju kuvati - ali, to se u ovom slučaju ne računa .

Last edited by alfom; 26-09-2008 at 03:31 PM.
alfom is offline   Reply With Quote