View Single Post
Old 25-09-2008, 12:52 PM   #24
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Vocal coach? Znate li mozda nekog dobrog kod nas?

ma naravno,ali me je to za karleusu malo hmm.. zbunilo jer JK je ipak neko ko ne zna osnovne stvari o pevanju (sto je pokazao njen klip u kome nekontrolisano cepa glasne zice u studiu urlajuci ko neko dete)...mada,naravno,ucitelj nije 100% odgovoran za neciji neuspeh ,u pravu si...
a sa druge strane, ne mora da znaci ni ako ucenik ume da se pravilno sluzi glasom da je to delo ucitelja..neki ljudi su sami spontano pronasli tehniku proizvodnje zvuka kojim se sluze,pa im ucitelj tek malo pomogne oko finesa i usavrsavanja..
mada uprkos svemu tome,radije bih volela da znam koji su pozitivni pecati necijeg ucenja nego neuspesi ako bih se vec opredelila za vocal coacha..

postoji li jos neko,ili je to zaista sve?bas je mali izbor (daleko od toga da kazem los,ali jako mali ) koga god sam pitala niko mi nije predlozio nista do onog sto sam vec cula i pre raspitivanja bilo gde...heh j**em ti drzavu.

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ne znam da li je ista ucila, ali znam da je pevala sa Ljiljom M.Piano pratece na prethodnom albumu, tj. barem za pemu "Moj dragi", gde prateci zvuche sjajno... pevala joj je neke backove i na ovom CD-u, ali ne znam koje.

A i ako je ucila nesto... Mogu ja da platim chasove bass gitare i John Patitucci-ju, ali cu i posle njih svirati kao Dejan Ilic, a ne kao John Patitucci.

Za pevanje (i muziku generalno) je pored rada i ucenja potreban i talenat, sluh, a Boga mi i fizicke predispozicije (pod fizickim predispozicijama podrazumevam boju glasa koju ti je Bog dao, postavku glasa, gde ti je maximum koliko mozes da razradis prste... itd. Mozda sam upotrebio los izraz).
Bez toga... tesko... ucitelj moze do maximuma izvuci i poboljsati ono sto imas. Usmeriti potencijal... ne moze ni da svira, a ni da peva umesto tebe, inace bi svi pevali kao od shale. Nema knjige "Pevati bez po muke" i "Prechicom do zvezda", a i zna se od cega se pita ne pravi. Definitivno Marija nije odgovorna za to kako peva Jelena, Seka, ili neko treci ko je radio sa njom. Oni pevaju tako kako pevaju, a bez nje bi otpevali gore.

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote