View Single Post
Old 20-09-2008, 03:40 PM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Preporuka sub wofera za moitorski sistem?

OK, imam i ja jedno pitanje za subwoofer... Na primer, ako neko ima monitore tipa adam A7 i misli da nema dovoljno bassa, sta onda ? Ja pricam o onim bash niskim frekvencijama od 30-50 HZ, koji nedostaju adamovoj frekventnoj karakteristici. A7 sa svojom 6" membranicom i kutijom kakvu ima, ne moze da proizvede znacajnu kolicinu tih frekvencija, a uredjivati sobu da ima resonantnu frekvenciju za taj spektar da bi pojacala ono malo sub-basa sa A7 je malo zeznuto. Kada bih uzeo sub sa nekim spektrom od 30-50HZ, i kada bih ga samo malo pojacao, dobio bih prijatno brundanje od 30-50Hz, pod uslovom da ne ode na 100HZ i poklopi se sa Adamom i tu napravi haos sa postojecim frekvencijama iz A7. Sta vi o tome mislite..? Boggy ?

Inace to o 2 monitorska sistema je u redu, tako i sada radim, ali ne cujem tonove ispod 50HZ kao na Genelecima 1031A gde se lepo sve cuje (oseca) - kad se uporede 2 frekventne karakteristike, tacno se vidi u cemu je problem - Adam pada na -6dB vec od 55-60 Hz, dok ovi drugi to rade na 35-40...

Last edited by psionic; 20-09-2008 at 03:44 PM.
psionic is offline   Reply With Quote