View Single Post
Old 19-09-2008, 03:06 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Preporuka sub wofera za moitorski sistem?

Quote:
Originally Posted by BladeR View Post
A postoji i varijanta da uzmem jos jedan par monitora pa da ih uparim.Da li bi to uopče funkcioniralo?
Po mom mi?ljenju, biće ti dovoljan jo? jedan sistem za slu?anje (tj. ne moraju da budu monitori). Ne?to nalik na ono ?to tvoji ortaci imaju kod svojih kuća. Ono ?to je najva?nije je prenosivost (translatornost) mixa u nekakvo prosečno tehnolo?ko okru?enje u kome će se taj mix slu?ati.

Va?no je imati ?to vi?e različitih sistema za slu?anje, makar oni i ne bili "hi-end" (?ta god to značilo), naročito kada radi? u uslovima poput tvojih (prenosni kućni atelje). Onog momenta kada ti na svim sistemima koje poseduje? (Yamaha, Multimedia, ghetto blaster...) mix bude zvučao kako treba na 5W snage, mo?e? da bude? prilično siguran da će dobro zvučati i na drugom mestu.

Poenta moje priče je - ako radi? u akustički nesređenoj sobi va?no je da radi? na maloj snazi, tj. da ne dozvoli? sobi da unese previ?e svojih atributa. Dakle - tiho i na ?to vi?e raznih sistema slu?anja. Mo?da sam ovo konfuzno izneo, ali nadam se da će? razumeti .