View Single Post
Old 18-09-2008, 05:35 PM   #79
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Color's Control room - sredjivanje prostora

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Pozicioniranjem monitora sam se poigrao, postavio sam ih tako kako su mi najbolje zvucali u poziciji slusanja. U tom trenutku ali jos nisam znao da imam problem za niskim frekvencijama.. Sada vec imam svest o tome sta se desva u prostoriji tako da cu probati da im nadjem bolju poziciju..
E to! Jos "samo" preostaje da ih postavis tako da ti miksevi bolje "izlaze"
(od nedavno sam potpuno izbacio slusanje vrhunski produciranih cd-ova za zahtevno pozicioniranje monitora... kao stvar koja te moze oterati na stranputicu... prosto... te stvari su "magijom" smuljane da zvuce super kako god zvucnike postavio i na cemu god slusao... u nekim, nategnutim situacijama, potpuno neinformativno ... za zahtevne korisnike... samo sopstveno miksanje, pa slusanje na "referentnom" mestu daje PRAVU informaciju!!!)
Quote:

Navikavanje mislim da ne gine ni u najsavrsenije sredjenim prostorima. A sto se tice navikavanja na extremne devijacije - na te se ne bih ni ja navikavao, ako bas ne moram, radije bih probao sa ozbiljnijim hvatanjem u kostac sa niskim frekvencijama, naravno kad i kako to budzet dozvoli.
DA... akustika u studiju nije luksuz, samo predstavlja trosak koji treba naplacenim poslovima "pokriti"... lakse je kada racunas na njega i znas kako ce ti doprineti.
Quote:
Elem, prednji zid, tj. zid iza monitora jos nisam skoro uopste akusticki tretirao (samo bas trapovi), iz raznoraznih razloga a izmedju ostalog i zbog toga, da bih imao prostora za jos neke intervencije u slucaju da ne budem zadovoljan, kao sto nisam.. Recimo da su bass trapovi i viseci absorberi ugradjeni u zidove fiksni. Ostalo sto je na zidovima i na plafonu se sve jos moze modificirati, dodavati, skidati, praviti itd... Znaci da imam jos nekog odredjenog prostora za akusticiki tretman.
OK!
Quote:

......

Pitanje:

Da li i pozicioniranjem visecih plafonskih absorbera ili zidnih absorbera mogu da uticem na ovu pojavu "rupa" u niskom frekventnom opsegu?
Beznacajno prema onome sto ocekujes! ... Probaj pa se uveri sam.
Quote:
Preslusacu mikseve, tj. probacu i da smixam nesto u svom prostoru, zanima me kakav mix ce izaci i da uporedim sa drugim mixevima iz razlicitih prostora...
Samo se prijavi ... da ti posaljem link za fajlove... poenta je da svi miksaju isti multitrack, ali kod sebe u svojim uslovima i sa tim sto imaju!
Quote:
Hvala na savetima i strpljenju!

Pozdrav...
Ziv bio!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote