View Single Post
Old 18-09-2008, 05:07 PM   #121
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Kick, Kick i Kick

Quote:
Originally Posted by Monroe/Rampart View Post
...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...
Čuj, to tvoje "pametovanje" uop?te nije glupo, naprotiv. Do udobnog i uravnote?enog mixa se mnogo lak?e dolazi (kako ti veli?) "kraćenjem" frekvencija pojedinih instrumenata koje se kose sa drugim instrumentima, nego dodavanjem... Neki starinski analogni mikseri su čak imali EQ-e čiji je CUT i?ao do -18dB, a BOOST "samo" do +12dB.

Lično mislim da ako čovek oseti potrebu da bilo koju frekvenciju boost-uje preko preko 6dB ne?to nije u redu ili sa izborom instrumenta ili sa njegovim kvalitetom...

Odličan ti je ovaj post, pogotovo kada se ima u vidu da si "samouk" i da si učio na "neuobičajene načine".