Re: Sta mislite o ovakvom planu?
Budzet mi je par hiljada eura i dobra volja da izvedem radove. Recording studio nije vise "in" biznis, i veci studiji u Bg se nisu proslavili po pitanju posla, trend je autonomija i mnogi mali studiji po svetu rade jer imaju manje troskove, ja sam definitivno skapirao da moj prostor ne zasluzuje (zbog neadekvatnih dimenzija) ozbiljnije akusticko razmatranje i ulaganje, ali vecina nas na ovom forumu raspolaze nekakvim takvim prostorima, e sad nervira me sto se od toga pravi bauk po Srbiji, a u svetu je sasvim drugacije, znaci ima milion studija sa pristojnom akustikom, kako je moguce da tamo to resavaju a ovde je sve problem. Na John Sayers site-u ima izgradjenih takvih studija i vlasnici su uglavnom prezadovoljni, tacno je da nema merenja rezultata, ali kako John Sayers to naplacuje, ne verujem da su vlasnici zadovoljni bezveze (dobro sam prevrnuo sve moguce sajtove). Za moj prostor ima dva resenja ili bass trapovi po sistemu Ethan Viner ili dizajn po Johny Sayersu ( ja sam vise za ovaj drugi jer je prostor moj i estetski ce lepse biti). Frekvence od 30 hz necu moci resiti ni sa akustikom od 30.000 eura, ali one iznad 60hz pa nadalje oktave je moguce resiti, ne znam zasto sam optimista, pokusacu da dobijem odgovore i od ljudi koji su izgradili takve prostore da se informisem kako to radi i jesu li zadovoljni, a mozda mi i posalju rezultate merenja.
Ako me ubode kojim slucajem 7 na lotou, dizem plocu, rusim zidove i zovem vas sve koji se razumete u akustiku da uzivamo u izgradnji ozbiljnog studija. Sad se setih za merenja: studio u Becu cija je akustika kostala najmanje 100.000 na pitanje na forumu da da rezultate merenja, tip je izjavio da ima nekih problema i nije hteo da objavi merenja (kao rezultati su poslovna tajna). Sto je mnogo mnogo je, zakljucak: i sa puno i sa malo para rezultat je neizvestan. Jedina mi je uteha da imam stereo ushi hehehehehe
|