View Single Post
Old 17-09-2008, 05:55 AM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Vocal coach? Znate li mozda nekog dobrog kod nas?

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
marija mihajlovic je bila ucitelj Jeleni karleusi?procitah to u njenom bio malopre :-/
Ne znam da li je ista ucila, ali znam da je pevala sa Ljiljom M.Piano pratece na prethodnom albumu, tj. barem za pemu "Moj dragi", gde prateci zvuche sjajno... pevala joj je neke backove i na ovom CD-u, ali ne znam koje.

A i ako je ucila nesto... Mogu ja da platim chasove bass gitare i John Patitucci-ju, ali cu i posle njih svirati kao Dejan Ilic, a ne kao John Patitucci.

Za pevanje (i muziku generalno) je pored rada i ucenja potreban i talenat, sluh, a Boga mi i fizicke predispozicije (pod fizickim predispozicijama podrazumevam boju glasa koju ti je Bog dao, postavku glasa, gde ti je maximum koliko mozes da razradis prste... itd. Mozda sam upotrebio los izraz).
Bez toga... tesko... ucitelj moze do maximuma izvuci i poboljsati ono sto imas. Usmeriti potencijal... ne moze ni da svira, a ni da peva umesto tebe, inace bi svi pevali kao od shale. Nema knjige "Pevati bez po muke" i "Prechicom do zvezda", a i zna se od cega se pita ne pravi. Definitivno Marija nije odgovorna za to kako peva Jelena, Seka, ili neko treci ko je radio sa njom. Oni pevaju tako kako pevaju, a bez nje bi otpevali gore.