View Single Post
Old 15-09-2008, 10:22 PM   #7
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

Default Re: Tannoy reveal active?

Quote:
Originally Posted by spidermusic View Post
Imao sam Tannoy Reveal A, kao jedne od prvih monitora. U prvi mah su mi se ucinili kao nesto posebno, ali radeci na njima uocio sam da imaju ne bas, za moj ukus, dovoljno definisan i jasan srednji spektara. Kasnije sam saznao da je to posledica ne samih drajvera, vec pojacala u monitorima. (Na necemu se moralo ustedeti.) Visoki su bili korektni, a o basovima na takvim monitorima ne treba ni govoriti. Jednostavno ih nema. Kao prvi monitori, uz pazljivo slusanje i pozicioniranje, i naravno, upoznavanje nedostataka dugotrajnim slusanjem, mogu biti od koristi. Po meni, nesto bolja varijanta su pasivni, crveni, Tannoy Reveal zvucnici sa adekvatnim pojacalom.

ja sam kupio od tebe TANNOYE onaj stariiiji model..sa crnim membranama

generalno sam zadovoljan, ne koristim ih u studijskim uslovima, nego u kucno-studijskim uslovima... na nekoj umerenoj jacini...
defffinitivno se nesto desava sa srednjima.. ne znam ni sam ali sam primetio da stalno imam potrebu da "cistim" taj srednji spektar, i cesto se desi da preteram, i onda kad pustim na slusalicama.. JAOOOOOOOOOOOOO
fora je sto se vremenom slusanjem druge muzike na njim navikes na taj zvuk... pa onda i vremenom prestaje da ti smeta sto nesto tu bashhh i nije pizzi... ali za pizzi zvuk treba da odvojis $$$$$ i do jaj prostoriju i sve zivo.. citav niz stvari...

inace sam prilicno zadovoljan.
kod tebe sam ih uporedjiao sa Adamima i Mackie 8 cini mi se. mislim... daleko od toga da mogu da se porede ali kod tebe onda.... nije bilo TOOOOOOOOOOOOLIIIIIIIIIIKEEEEEE MASSSSNEEEE RAZLIKE.. (ok ja sam bio jako uzbudjen) ok mackie su imali i vise bassa nego sto treba a adami su bili vise nego dobri....

pozdrav

Last edited by voomighty; 15-09-2008 at 10:26 PM.
voomighty is offline   Reply With Quote